Klopp. Fotbal în ritm de heavy metal

  • Titlul original: Klopp: Bring The Noise
  • Ediția I 2018, paperback, ilustrații color
  • Traducător: Sorin Niculescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-606-722-303-3

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

Klopp este antrenorul care transformă jucători în câștigători, care scoate acel ceva în plus de la majoritatea fotbaliştilor și care transformă în doar două sezoane o echipă de mijlocul clasamentului, precum Borussia Dortmund, într-o campioană și una dintre cele mai aclamate echipe din Europa. Este autentic, abordabil și amuzant, fermecând deopotrivă ziariștii și fanii. Poate fi și nemilos, și extrem de hotărât, temperamentul său efervescent ieșind mai mereu la suprafață.

Așteptările au fost mari și, chiar și când rezultatele nu au fost favorabile, stilul spectaculos de fotbal al lui Liverpool și pasiunea lui Klopp de pe margine au vrăjit, culminând cu o revenire triumfătoare în Liga Campionilor.

Cu acces în exclusivitate la prietenii, familia, colegii și jucătorii lui Klopp, Raphael Honigstein merge în spatele scenei la Liverpool, Mainz și Dortmund pentru a spune povestea completă a carierei lui Klopp, geniul care a transformat fotbalul și felul în care aduce gălăgia pe Anfield.

Honigstein urmează povestea lui Klopp de la începuturile din Pădurea Neagră, ca jucător cu „abilități de divizia a cincea și creier de prima divizie”, la trecerea sa întâmplătoare la antrenorat și la succesul de la Mainz și Dortmund, care a pavat drumul spre Anfield.

Oamenii plângeau. Adulţi, femei, copii. Bebeluși care nu înțelegeau ce se întâmpla plângeau de asemenea - toţi erau în lacrimi. Despărțirea a arătat din nou câte emoţii stârnea, cum putea el să adune oamenii laolaltă. Îl mai văzusem anterior sărbătorind, îl mai văzusem căzut pe gânduri. Dar acum era o altă faţă a sa pe care o vedeam. Nu era tristețe, era un sentiment al afirmării. Munca sa de o viață era recunoscută. El era vedeta echipei, principalul protagonist al unei povești extraordinare.
În acea noapte, s-a putut vedea cât de mult însemna Klopp pentru tot Mainz-ul. A fost foarte emoționant, ceva de neuitat.
Neven Subotici, jucător la Mainz 05 şi la Borussia Dortmund

Jürgen a fost mai mult decât un antrenor pentru toți. Dar nu un frate.
Și nici colegul puțin mai în vârstă, care să țină la toți. El impunea o autoritate și nu era mereu prietenos așa cum părea. Își putea schimba tonul. El este imprevizibil. Poate să explodeze de la un moment la altul, să distrugă totul în bucățele. Dar mereu a știut cumva să se stăpânească.
Hans-Joachim Watzke, preşedintele Borussiei Dortmund

Kloppo, după cum e supranumit gurú-ul de astăzi al lui Liverpool, este genul de om care, intrat în încăpere, nu poate să nu atragă atenția. Înalt, blond şi bărbos, cu o dantură pantagruelică și un râs hohotitor, contaminează pe oricine cu veșnica lui bună dispoziție. El are un cuvânt blând pentru oricine, se pozează cu orice suporter, discută de la egal la egal cu îngrijitorul gazonului și cu femeia de serviciu. În partidă însă este capabil să provoace o adevărată explozie în rândul suporterilor, generând un cataclism vocal ce conduce echipa la victorie. Jürgen Klopp are această admirabilă capacitate de a electriza mulțimea și de a o duce pe un drum optimist, generator de energie şi vitalitate.
Valentin Protopopescu, jurnalist Eurosport și traducător

Despre Autor

RAPHAEL HONIGSTEIN este expertul numărul unu din Marea Britanie în fotbalul german. Este editorialist la The Guardian, scrie pentru Süddeutsche Zeitung în Germania și apare ca expert la BT Sport și ESPN precum și la Sky în Germania.
Este o apariție obișnuită în „Football Weekly”, podcastul cotidianului The Guardian care a câștigat numeroase premii. Prima sa carte, Englischer Fussball, a fost nominalizată la premiul Cartea Fotbalistică a Anului.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor