Driblingul meu

Autobiografia
  • Titlul original: My Turn
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Alexandru Gheorghiaș
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-606-722-242-5

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Apariția ediției în limba română a autobiografiei lui Johan Cruyff este susținută de Erste Asset Management.

Fiind unul dintre cele mai influente personaje din istoria fotbalului, fără stilul de joc şi fără filosofia lui Johan Cruyff n-ar fi existat niciun Guardiola, Wenger, Messi sau Cantona. Recentele succese ale fotbalului spaniol, atât la nivelul echipelor de club, cât şi al naţionalei, au fost puse de mulţi pe seama impactului lui Cruyff asupra fotbalului contemporan. A murit în martie 2016, după o luptă scurtă împotriva cancerului de plămâni.

În Driblingul meu, Cruyff îşi povesteşte viaţa, de la fotbalul jucat pe străzile Amsterdamului, până la primul contract cu Ajax, semnat la zece ani. Cu „lăncierii” a câştigat trei Cupe ale Campionilor Europeni, înaintea transferului la Barcelona din 1973, pentru o sumă record mondial. A câştigat La Liga în primul său sezon şi a fost numit Fotbalistul Anului. În total, a câştigat Balonul de Aur de trei ori şi a condus naţionala Olandei până în finala Cupei Mondiale din 1974.

După retragerea de pe teren din 1984, a devenit unul dintre cei mai de succes manageri ai lui Ajax, apoi ai Barcelonei, şi le-a adus giganţilor din Catalonia prima Cupă a Campionilor. În 1999, Cruyff a fost ales Fotbalistul European al Secolului şi a fost al doilea, în urma lui Pelé, în „cursa” pentru Fotbalistul Mondial al Secolului. După ce s-a retras, a înfiinţat Fundaţia „Cruyff” şi şi-a dedicat viaţa copiilor, cărora le-a oferit şansa de a se bucura de sport. Dacă pe teren şi pe banca de rezerve Cruyff a avut un control absolut asupra situaţiei, în afara fotbalului viaţa sa a fost mult mai turbulentă, incluzând o tentativă de răpire şi falimentul personal, despre care vorbeşte în această carte cu şarmul şi onestitatea care l-au caracterizat întotdeauna.

Moartea lui Cruyff, din martie 2016, a oprit lumea fotbalului în loc şi a generat un val de emoţie fără precedent. Johan Cruyff a fost un profesor extraordinar şi un analist fără ocolişuri al jocului pe care l-a iubit şi pe care l-a schimbat pentru totdeauna. Driblingul meu e istoria completă a ceea ce a lăsat ca moştenire extraordinară.

NU ŞTIAM NIMIC DESPRE FOTBAL ÎNAINTE SĂ-L CUNOSC PE CRUYFF. PEP GUARDIOLA

A FOST UNUL DINTRE ACEI JUCĂTORI ABSOLUT GENIALI CARE TE ÎNCÂNTA DE FIECARE DATĂ CÂND PRELUA MINGEA. BOBBY CHARLTON

DACĂ VOIA, PUTEA DEVENI CEL MAI BUN JUCĂTOR DIN ORICE POZIȚIE DE PE TEREN. ERIC CANTONA

CRUYFF A FĂCUT MAI MULT DECÂT ORICINE PENTRU A TRANSFORMA UN JOC FRUMOS ÎNTR-UN SPORT FRUMOS. GARY LINEKER

Despre Autor

JOHAN CRUYFF a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile. De-a lungul carierei, jocul său a fost sinonim cu Fotbalul Total iar filosofia sa de joc a intrat deja în legenda fotbalului.


Opinia cititorilor