Pădurea

Instrucțiuni de folosire
  • Titlul original: Gebrauchsanweisung Für den Wald
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Paul Slayer Grigoriu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 272 pagini
  • ISBN: 978-606-722-310-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 35,00 lei

Special Price 24,50 lei

Descriere

Detalii

Pădurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viața lui. Peter Wohlleben, pădurar pasionat și scriitor, își transmite cunoștințele vaste despre arbori, în timpul tururilor ghidate. Instrucțiunile lui de folosire sunt o descoperire concretă și plină de viață.

Ne descrie, în mod fundamentat și plăcut, cele mai importante specii de foioase și conifere: ce le definește, cărora dintre ele le aparține viitorul, care ne protejează cu adevărat în caz de furtună. Cum putem să ne orientăm în pădure, chiar și fără busolă sau GPS. Care fructe de pădure și ciuperci sunt recomandate. Unde și ce avem voie să strângem, să culegem și să mâncăm. Unde sunt permise camparea, focul și grătarul. Cum să citim corect urmele animalelor – și cele mai bune locuri și momente în care pot fi văzute animalele sălbatice. Cum ne protejăm în modul cel mai natural de țânțari, furnici de pădure și căpușe. Ce se întâmplă când suntem cu copiii sau când petrecem noaptea singuri în pădure. Cum o plimbare prin pădure făcută primăvara, vara, toamna și iarna se transformă într-o experiență deosebită.

O primă concluzie: instrucțiunile de folosire ale lui Peter Wohlleben sunt cât se poate de utile, deși nu conțin deloc liste sau imagini, ci se bazează strict pe narațiune.
Die Welt

Pădurea: Instrucțiuni de folosire este o carte plină de recomandări pentru o plimbare liniștită în pădure: hainele potrivite, echipamentul de care au nevoie tăietorii de lemne, cum se deosebesc coniferele și foioasele, cum să reacționezi la pericole diferite, de la tenie la furtună, dar și la prezența lupului, a cărui întoarcere este întâmpinată cu toată bucuria inimii de pădurar a lui Wohlleben.
Neue Osnabrücker Zeitung

Este limpede că Peter Wohlleben iubește pădurea. Sincer și tandru, ca pe o ființă vie, nu din inerție profesională. Cu siguranță că mulți o iubim, pentru că pădurea are ceea ce, în limbajul de specialitate, este cunoscut ca funcție estetic-spirituală și de recreere. Din ce în ce mai des și mai mult, ne raportăm la mediu și, implicit, la păduri, prin ansamblul funcțiilor lor, astfel că acestea devin mai mult concepte încărcate de sensul pe care li-l dăm și mai puțin realități obiective.
Pădurile au chipul nostru divers și sunt la fel de minunate și de pline de viață pe cât este capacitatea noastră de a le iubi. Peter Wohlleben este ghidul perfect în această călătorie de îndrăgostit.
Valentin Sălăgeanu, Coordonator Campania de Păduri Greenpeace România

P.S. În cazul în care cineva se întreabă câți copaci au fost tăiați pentru a se publica această carte, e bine de știut că folosim hârtie volumetrică Holmen, produsă de grupul suedez cunoscut pentru angajamentul solid față de mediu (plantare constantă de copaci, producție și proceduri sustenabile).

Despre Autor

Peter Wohlleben s-a născut în 1964, a studiat silvicultura și a lucrat timp de 23 de ani la administrația forestieră din Renania-Palatinat. În 2006 a renunțat la acest loc de muncă și a preluat, ca pădurar, o zonă forestieră de 1 200 de hectare din regiunea Eifel. Acolo își transpune cu succes ideea de protecție naturală ecologică și viabilă economic. În plus, și-a descoperit pasiunea pentru scris.

Este invitat în numeroase emisiuni TV și își comunică cunoștințele în cărți și seminare, dar și prin acțiuni ieșite din comun, precum construcția de case de lemn. Este autorul cărții Viața secretă a copacilor: Cum comunică, ce simt, în care face lumină în desișul întunecat al pădurii și în care dezvăluie aspecte surprinzătoare dintr-un univers misterios.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor