Viața secretă a copacilor

Cum comunică, ce simt. Descoperirea unei lumi ascunse
  • Titlul original: Das geheime Leben der Bäume
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Dana Gheorghe
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 280 pagini
  • ISBN: 978-606-722-256-2

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 55,00 lei

Special Price 38,50 lei

Descriere

Detalii

În pădure se petrec cele mai uluitoare lucruri: copacii comunică între ei. Nu doar că au grijă cu multă dragoste de puieți, ci îngrijesc cu atenție vecinii bolnavi sau bătrâni. Copacii au senzații, sentimente, memorie. Incredibil, dar adevărat!


Pădurarul Peter Wohlleben face lumină în desișul întunecat al pădurilor și ne dezvăluie aspecte surprinzătoare dintr-un univers misterios. Prin intermediul poveștilor sale fascinante despre capacitățile nebănuite ale copacilor, Peter Wohlleben vorbește atât despre cele mai noi descoperiri din domeniul științific, cât și despre propriile experiențe. O declarație de dragoste făcută pădurii.

Pentru mulți oameni, pădurea reprezintă un spațiu al nostalgiei, simbolul liniștii și al naturii neatinse. În cartea de față, renumitul pădurar Peter Wohlleben ne dezvăluie crâmpeie din viața secretă a copacilor, scoțând la iveală detalii uluitoare despre aceștia: copacii au memorie, comunică între ei, simt durerea și pot chiar să facă insolație sau, pe măsură ce înaintează în vârstă, să le apară riduri.

Anumiți copaci, cum ar fi stejarii, comunică prin mesaje olfactive: atunci când un exemplar e atacat, emană anumite substanțe prin care-și avertizează semenii din imediata apropiere. Alții produc în decurs de câteva minute seve amare, care alungă insectele.

Peter Wohlleben se folosește de experiența sa profesională de decenii și ne prezintă pădurea într-o lumină cu totul nouă. O carte informativă și relaxantă despre copaci și păduri, care ne învață să prețuim minunile naturii.

Cartea e recomandată oricui vrea să experimenteze pădurea într-un mod nou, studenților la Silvicultură și oricui e interesat/ă de ecosistem, comunități sustenabile și schimbările climatice.

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Peter Wohlleben este susținută de Erste Asset Management.

Despre Autor

Peter Wohlleben s-a născut în 1964 și de mic și-a dorit să devină ecologist. A studiat silvicultura și s-a angajat la administrația forestieră din landul Hümmel, Germania, în care locuiește. Ca să-și poată pune în practică proiectele ecologice, a demisionat și, în prezent, administrează o pădure din munții Eifel, unde încearcă să protejeze copacii seculari. Cartea pe care o semnează a fost un bestseller instant în Germania, ulterior și în Statele Unite. Peter a fost invitat în nenumărate emisiuni TV, ține prelegeri și seminare și este autorul mai multor cărți despre păduri și protecția mediului.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Copacii sunt ființe sociale - (03.06.2023)
O carte exceptionala, din toate punctele de vedere. Stilul lui Wohleben are ceva din romantismul naturalistilor din trecut, care stiau sa trezeasca curiozitatea, prin intermediul unor povestiri fascinante. A fost o mare bucurie sa o citesc!
Pur și simplu despre dragoste - (13.12.2017)
Cartea m-a surprins atât de tare! Deși am copilărit petrecând enorm de mult timp în pădurea de lângă casă, nu am știut niciodată cât de bogată poate fi viața unui copac. Acum, în timp ce sunt curprinsă de betoanele unei capitale, înțeleg cât de importanți au fost anii pe care i-am petrecut acolo, printre copacii care mi-au fost prieteni. O carte minunată!