Legătura secretă dintre om și natură

Perspective uimitoare asupra celor șapte simțuri ale omului, bătăile inimii copacilor și o întrebare: au plantele conștiință?
  • Titlul original: Das geheime Band zwischen Mensch und Natur
  • Ediția I 2021, paperback
  • Traducător: Iulia Dromereschi
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978‐606‐722‐455‐9

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

O fascinantă reîntoarcere în inima pădurii, unde copacii au puls, iar rădăcina lor este ca un creier care funcționează sub pământ. Unde ne găsim calmul în culoarea verde și unde simțurile ne sunt ascuțite.

În această carte, celebrul pădurar Peter Wohlleben ne prezintă noi descoperiri științifice pentru a demonstra cât de apropiat este omul de natură. Ne aflăm în era schimbărilor climatice și mulți dintre noi simt că și-au pierdut conexiunea cu natura, dar autorul este convins că legăturile vechi de când lumea care îl apropie pe om de aceasta sunt vii și intacte. Trebuie doar să știm unde să căutăm.

Pornind de la cele mai noi studii și cercetări științifice, această carte ne prezintă interacțiunile profunde dintre om și natură și vorbește despre:

•   limbajul pădurii
•   conștiința plantelor
•   granița din ce în ce mai fină dintre floră și faună.

Legătura secretă dintre om și natură este o carte perfectă pe care să o luăm în pădure, pentru că ne învață cum să vedem, să simțim, să mirosim, să auzim și chiar să gustăm pădurea.

Peter Wohlleben, celebru pentru abilitatea sa de a scrie despre copaci într-un mod vibrant și emoționant, ne dezvăluie un univers în care oamenii sunt parte din natură și în care conservarea și activismul de mediu nu sunt doar despre salvarea copacilor, ci și despre salvarea noastră, a tuturor.

Nu contenește să te uimească – acesta este marele dar al cărții Legătura secretă dintre om și natură. Deopotrivă o celebrare a minunilor pădurii și un puternic semnal de alarmă care să ne arate cât suntem de nesăbuiți, profanând-o. — Kathleen Dean Moore, autoarea cărții Earth's Wild Music

În această carte, Peter Wohlleben ne reamintește că, așa cum pădurea este creierul planetei pe care locuim, copacii sunt limbajul naturii. Sunt codexul lumii străvechi și pe viitor ar trebui să devină un punct major de interes.Dr. Diana Beresford-Kroeger, autoarea cărților To Speak for the Trees și The Global Forest

Peter Wohlleben cunoaște cel mai bine provocarea care ne așteaptă: construirea unei relații mai strânse cu natura, până nu este prea târziu. În această carte, autorul ne invită într-o călătorie în inima pădurii și ne învață cum să facem asta. — Jim Robbins, autorul cărții The Man Who Planted Trees

Despre Autor

Peter Wohlleben s-a născut în 1964, a studiat silvicultura și a lucrat 23 de ani la administrația forestieră din Renania-Palatinat. În 2006 a renunţat la acest loc de muncă și a preluat, ca pădurar, o zonă forestieră de 1200 de hectare din regiunea Eifel. Acolo își transpune cu succes ideea de protecție naturală ecologică și viabilă economic. În plus, și-a descoperit pasiunea pentru scris, iar cărțile lui au surprins plăcut o lume întreagă.

Este invitat în numeroase emisiuni TV, podcasturi și alte evenimente în care comunică cele mai noi descoperiri științifice despre natură. Este autorul bestsellerului internațional Viața secretă a copacilor, a versiunii ilustrate pentru copii Auzi cum vorbesc copacii? și a cărții Pădurea, instrucțiuni de folosire.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor