Ascendent

Cum să transformi dificultățile în avantaje

 • Titlul original: EDGE: Turning Adversity into Advantage
 • Ediția I 2021, paperback
 • Traducător: Dan Bălănescu
 • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
 • 264 pagini
 • ISBN: 978-606-722-429-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 45,00 lei

Special Price 31,50 lei

Descriere

Detalii

În această carte, Laura Huang spune că succesul exprimă rareori calitatea ideilor, a recomandărilor, a abilităților sau a eforturilor noastre. În schimb, acesta depinde de cât de bine modelăm percepțiile altora asupra calităților și defectelor noastre. Înseamnă să ne creăm propriul ascendent, confruntându-ne cu aspectele care par lipsuri și transformându-le în avantaje care captează atenția celorlalți.

Huang se inspiră din cercetările sale revoluționare despre intuiția antreprenorială, despre persuasiune și despre luarea implicită a deciziilor, pentru a-și face cunoscute descoperirile și poveștile despre olimpici anterior neglijați, despre asistenți care au ajuns directori și despre companii aflate în dificultate, care au cunoscut reveniri spectaculoase.

Autoarea ne arată cum ne putem transforma slăbiciunile în avantaje și cum ne putem crea un ascendent în orice situație. Ne explică modul în care un antreprenor a obținut o investiție masivă în ciuda faptului că inițial fusese subestimat din cauza accentului său străin și în care un candidat politic debutant a depășit îndoielile votanților legate de dizabilitățile sale fizice.

Ascendent demonstrează că succesul ține de a ști cine ești și de a folosi această informație strategic și cu aplomb. Această carte te va învăța cum să-ți găsești propriul ascendent și cum să-l folosești în beneficiu propriu.

A avea un ascendent înseamnă a obține mai mult decât un avantaj. Dacă înțelegi că persoanele din jurul tău au propria percepție despre tine – fie ea corectă sau greșită –, atunci recunoști puterea acestor per­cepții și înveți să le folosești în favoarea ta, creându-ți astfel un ascendent. Iar obținerea unui ascendent înseamnă să știi că, în ciuda faptului că nu ai anu­mite înzestrări, îți poți crea un avantaj mai ales în situațiile cele mai solicitante și mai semnificative.


Ascendent e amuzantă, frumos scrisă și puternică – o completare valoroasă la instrumentarul oricărui antreprenor. Laura Huang este o voce nouă și puternică pentru cei care caută să iasă la luptă. — Seth Godin, autorul cărților Asta înseamnă marketing, Triburi și Linchpin

Toți ne căutăm un ascendent. Dar de unde vine el? În această carte pătrunzătoare și accesibilă, Laura Huang ne oferă răspunsul. Fii autentic și diferit. Oferă-le celorlalți valoare. Transformă dificultățile în avantaje. Plină de povești fascinante și principii paradoxale, Ascendent este o carte obligatorie pentru oricine încearcă să iasă în evidență din mulțime. — Daniel H. Pink, autorul cărților Când, Drive și A vinde e omenește

Ascendent este o carte pentru oricine se simte subestimat și nepregătit să înfrunte o situație dură, adică pentru noi toți. Huang își împletește cercetarea revoluționară cu povești sincere, demonstrându-ne cum putem să ne creăm propriul ascendent. — Arlan Hamilton, fondatorul și partenerul coordonator al Backstage Capital

Despre Autor

LAURA HUANG este profesor asociat la Harvard Business School; în trecut a fost asistent universitar la Wharton School, University of Pennsylvania. Cercetările ei au fost publicate în Financial Times, The Wall Street Journal, USA Today, Forbes și Nature. A primit numeroase premii și o bursă oferită în 2016 de Fundația Kauffman. Laura Huang a fost desemnată de Poets & Quants unul dintre cei mai buni 40 de profesori de economie de sub 40 de ani. A ținut prelegeri și a oferit consultanță pentru Google, Uber, BlackRock, Keystone, Bionic și Level Playing Field Institute.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

 • Blink

  Blink

  Preț normal: 55,00 lei

  Special Price 38,50 lei

 • Grit

  Grit

  Preț normal: 65,00 lei

  Special Price 45,50 lei

 • Factfulness

  Factfulness

  Preț normal: 55,00 lei

  Special Price 38,50 lei

 • Range

  Range

  Preț normal: 65,00 lei

  Special Price 45,50 lei

Opinia cititorilor