Grit

Puterea pasiunii şi a perseverenţei
  • Titlul original: Grit
  • Ediția II 2018, paperback
  • Traducător: Iulia Bertea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 432 pagini
  • ISBN: 978-606-722-298-2

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 52,00 lei

Descriere

Detalii

Pornind de la propria poveste – aceea de fiică a unui om de ştiinţă care îi deplângea frecvent lipsa de „geniu” – Angela Duckworth descrie dificultăţile de care s-a lovit de-a lungul carierei sale și care au condus-o spre ipoteza că secretul realizărilor excepționale nu este, de fapt, talentul, ci o  combinaţie unică de pasiune şi perseverenţă pe care ea o numește grit.

Autoarea le face cunoștință cititorilor cu profesori care lucrează în unele dintre cele mai dure şcoli din lume, cu cadeţi care se chinuie în primele lor zile la Academia Militară West Point şi cu tineri finalişti care se întrec la Concursul Naţional de Rostire pe Litere. De asemenea, Angela Duckworth scoate la lumină povești fascinante din istorie şi strânge la un loc cele mai utile idei rezultate din experimentele moderne din domeniul performanţelor de vârf. Nu în ultimul rând, le împărtăşeşte cititorilor ceea ce a aflat intervievând zeci de oameni de succes, de la Jamie Dimon, CEO JPMorgan, la Robert Mankoff, redactorul-şef al rubricii de caricaturi din The New Yorker, până la Pete Carroll, antrenorul echipei Seattle Seahawks.

Personală, revelatoare şi având chiar potenţialul de a-ţi schimba viaţa, Grit este o carte despre gândurile care îţi trec prin cap când eşuezi şi cum exact aceste gânduri – nu talentul sau norocul – fac toată diferenţa.

Le-aș fi citit încontinuu, cu voce tare, din această carte copilului meu, soţului meu și tuturor celor pe care îi iubesc. Într-adevăr, către excelenţă nu există o scurtătură. Dar există o hartă şi tu o ţii în mână.

Amanda Ripley, autoarea bestsellerului The Smartest Kids in the World (în curând la Publica)

Pentru oricine speră să muncească mai eficient sau să trăiască mai bine, Grit este o lectură esenţială, care îi poate schimba viaţa.

Daniel H. Pink, autorul cărţilor Drive şi A vinde e omeneşte

Complet captivantă, motivantă şi originală… Odată ce ai început să citeşti Grit, nu o mai poţi lăsa din mână.

Amy Cuddy, autoarea cărţii Prezență

Psihologii au căutat decenii întregi secretul succesului, dar cea care l-a găsit a fost Angela Duckworth. În această carte inteligentă şi dinamică, autoarea nu ne spune doar care este acesta, ci şi cum să-l obţinem.

Daniel Gilbert, autorul cărţii În căutarea fericirii

Grit este o replică fascinantă şi convingătoare dată cultului fundamentalist al IQ-ului. Duckworth ne reaminteşte că perseverenţa şi pasiunea sunt singurele care îi diferenţiază pe oamenii de succes de restul.
Malcolm Gladwell

 

Iulia Bertea, traducătoarea cărții: GRIT, cartea pe care nu poți să o lași din mână nici când o traduci

Despre Autor

Angela Duckworth a absolvit Universitatea Harvard cu o diplomă în neurobiologie. Ulterior, a făcut un master în neuroștiințe la Oxford și un doctorat în psihologie la Universitatea din Pennsylvania. În 2013, a câştigat premiul Mac Arthur, cunoscut şi ca „bursa geniilor”.

În prezent este profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania şi fondator și director științific al Character Lab, o organizaţie nonprofit a cărei misiune principală este să analizeze progresele înregistrate în ştiinţa şi practica dezvoltării caracterului la copii. A fost consilier pentru Casa Albă, Banca Mondială, echipe din NBA şi NFL, precum şi pentru preşedinţii unor companii din topul Fortune. Grit: Puterea pasiunii și a perseverenței este prima sa carte.

Opinia cititorilor