Eu și masa

Autobiografia

  • Titlul original: Me and The Table
  • Ediția | 2019, paperback
  • Traducător: Sorin Niculescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 400 pagini
  • ISBN: 978-606-722-357-6

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 45,00 lei

Special Price 36,00 lei

Descriere

Detalii

STEPHEN HENDRY a devenit cel mai tânăr jucător profesionist de snooker în 1985, la 16 ani, iar în 1990, cel mai tânăr campion mondial din istorie, la 21 de ani.

Este considerat de fani și de specialiști unul dintre cei mai mari jucători ai acestui sport. Cu o carieră de 27 de ani, Hendry a câștigat de șapte ori Campionatul Mondial și a fost pe locul întâi în clasamentul mondial opt sezoane consecutive, între 1990 și 1998.

S-a retras în 2012, iar acum este pregătit să-și spună pentru prima dată povestea vieţii, de la copilărie, la ascensiunea în clasamentele acestui sport, la perioada de glorie din anii 1990, dar și la cea mai slabă, din anii 2000, până la viaţa sa de astăzi, ca specialist sportiv și comentator. Aceasta este autobiografia completă a legendarului Stephen Hendry, cu detalii privind viaţa omului din spatele tacului și lucrurile care l-au făcut un jucător de top.

Strâng din dinţi pentru o secundă, apoi respir și iau o poziţie mai relaxată. Arbitrul Len Ganley își face datoria și așază bilele colorate, în timp ce eu iau ţinta hotărâtă, clară, la următoarea bilă. Așa am visat că se va încheia și, cu un break de 71 de puncte, aşa se şi termină.

Am reușit! Am făcut ceea ce am spus că voi face! Sunt campion mondial! [...] În public, Mandy arată superb, iar mama plânge. Din cauza șocului, stau cu gura larg deschisă și îmi trec degetele prin păr.

De partea sa de masă, Jimmy [White] stă cu mâinile în buzunare, încercând din răsputeri să nu-și arate dezamăgirea. Cu toate acestea, dă din cap și schiţează un zâmbet – mai mult decât fac eu, cel puţin până când pun mâinile pe acel trofeu. Când îl ridic deasupra capului, afișez un rânjet strâmb. „Stephen Hendry – Campion Mondial la Snooker”. Noua mea titulatură. La 21 de ani, sunt cel mai tânăr care a reușit asta. Mă simt entuziasmat și ciudat și surprins, toate în același timp. Ce urmează?

STEPHEN HENDRY

Despre Autor

STEPHEN HENDRY s-a născut la Edinburgh, Scoţia, în 1969 și, la doar 16 ani, a devenit cel mai tânăr campion de snooker al Scoţiei la amatori.

A trecut la profesionism în anul următor și a câștigat Marele Premiu în 1987, fiind cel mai tânăr câștigător al unui turneu. La finalul sezonului 1989-1990, la 21 de ani și 106 zile, l-a învins pe Jimmy White cu 18-12 și a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie. A urcat pe locul întâi în clasamentul mondial în 1990 și și-a păstrat poziţia până când White l-a învins la Campionatul Mondial din 1998.

Din martie 1990 până în ianuarie 1991, Hendry a câștigat 5 turnee la rând și 36 de meciuri consecutive, înregistrând cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere din istoria acestui sport. A stabilit nenumărate recorduri, câștigând de 7 ori titlul mondial de-a lungul carierei și dominând acest sport în anii 1990. În 2012 s-a retras pe neașteptate în urma înfrângerii suferite în sferturile de finală ale Campionatului Mondial și de atunci și-a construit o carieră de comentator de snooker, pe lângă statutul de legendă a sportului.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor