Rod Laver

Autobiografie
  • Titlul original: An Autobiography
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Cosmin Maricari
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 440 pagini
  • ISBN: 978-606-722-229-6

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 45,00 lei

Special Price 31,50 lei

Descriere

Detalii

Apariția ediției în limba română a autobiografiei lui Rod Laver este susținută de Erste Asset Management.

Autobiografia lui Rod Laver spune povestea înălțătoare a felului în care un băiat de la țară, din Rockhampton, Australia, scund, stângaci și cu părul roșu, a devenit unul dintre cei mai mari campioni ai tenisului. Rod a dominat tenisul mondial timp de aproape două decenii, jucând împotriva unora dintre cei mai buni jucători din secolul XX și învingându-i.

În 1962, Rod Laver a devenit al doilea jucător care a cucerit un Mare Șlem Complet, câștigând Wimbledonul și titlurile Australiei, Franței și Statelor Unite în același an calendaristic. În 1969, a reușit din nou această performanță, devenind singurul jucător din istoria tenisului care a câștigat de două ori Marele Șlem Complet.

Cartea lui Laver este o călătorie minunată și plină de nostalgie, care descrie drumul său către celebritate, de la copilăria petrecută într-un orășel din Queensland, în anii 1950, la reușitele din circuitul de amatori și culminând cu înălțimile amețitoare ale victoriilor din turneele de Mare Șlem. Pe lângă victoriile de pe teren, Rod scrie și despre accidentul vascular cerebral suferit în 1998 și felul în care i s-a schimbat viața după acest eveniment, dar și despre Mary, cea care i-a fost soție mai bine de 40 de ani.

Rod este unul dintre cei mai drăguți oameni pe care i-am cunoscut vreodată. Este prietenos, generos și optimist. Afișează o modestie care te face să îl îndrăgești și care îl recomandă nu doar ca pe unul dintre cei mai mari jucători de tenis din istorie, ci și ca pe o adevărată legendă a sportului mondial.

Pentru Rod, familia este mereu pe primul plan. Atât eu, cât și soția mea, Mirka, avem o profundă admirație pentru devotamentul total de care a dat dovadă Rod când a avut grijă de iubita sa soție, Mary, în ultimii ei ani de viață. Loialitatea absolută și puterea sa interioară erau din nou puse în joc. Înainte de asta, Mary jucase un rol esențial în recuperarea lui Rod după un atac cerebral pe care îl suferise în 1998, iar Rod, la rândul său, a fost alături de ea până la final, în noiembrie 2012. În paginile acestei cărţi, Rod ne spune extraordinara poveste a unui băiat timid din puştiul Queenslandului, cu pistrui pe față și cu un talent uriaș, care, datorită sprijinului primit de la oamenii potriviți, la momentul potrivit, a fost în stare să-i îndeplinească visul tatălui său de a avea un fiu care va câștiga Wimbledonul și care a devenit apoi cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor.

Rod iubește tenisul și tot ce ține de acest sport, iar acest lucru reiese din fiecare pagină a cărții. Și poate, după ce veți termina de citit această poveste, veți înțelege mai multe despre sportul pe care îl adorăm.

Roger Federer, fragment din Cuvânt înainte

Despre Autor

Rod Laver, Membru al Ordinului Imperiului Britanic, deține recordul pentru cele mai multe titluri câștigate în istoria tenisului – peste 200 de turnee. S-a menținut pe prima poziție a clasamentului mondial timp de șapte ani consecutivi și este singurul jucător care a obţinut de două ori un Mare Şlem Complet. La sfârșitul anilor 1960, era considerat cel mai bun jucător de tenis din lume. În prezent, Rod Laver locuiește la Carlsbad, California.

Larry Writer este scriitor, jurnalist și speaker. A scris pentru The Sydney Morning Herald, The Melbourne Age, The Weekend Australian Magazine, Sydney Magazine, Marie Claire, Vogue, The Bulletin, Australian Business și Australian Financial Review. A fost redactor, jurnalist și șef al biroului de presă din Londra al Australian Consolidated Press și al Time Inc.

Opinia cititorilor