Adevărul de necombătut

Autobiografia
  • Titlul original: Undisputed Truth
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Florin Tudose
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 624 pagini
  • ISBN: 978-606-722-012-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 75,00 lei

Special Price 52,50 lei

Descriere

Detalii

Filosof, om de lume, luptător, pușcăriaș – Mike Tyson a sfidat stereotipurile, expectanțele și înțelepciunea convențională de-a lungul celor trei decenii în care s-a poziționat în vizorul vieții publice. Un puști umilit ce a copilărit în cele mai dure cartiere din Brooklyn și a ajuns unul dintre cei mai feroce boxeri din toate timpurile – dar și cel mai tânăr campion din istoria boxului. Însă geniul din ring a fost adesea umbrit de comportamentul nesăbuit al sportivului. Și totuși – după ce a atins ultimele trepte ale decadenței – omul acesta care cândva a recunoscut că este dependent „de tot și toate" a reușit să renască triumfător ca actor și să-și găsească liniștea ca tată și soț. Brutală, sinceră, sălbatică și de multe ori amuzantă, Adevărul de necombătut este călătoria unică a unui erou 100% american.

Există în cartea aceasta pasaje ce se citesc precum un scenariu de film Tarantino. Unele capitole amintesc de poveștile lui Tom Wolfe în care lumi divergente sunt brutal amestecate: de la ghetourile din Brooklyn la viața mondenă din hotelurile din Vegas și la viața din pușcărie. Vocea originală a lui Tyson se aude clar în paginile acestea – nu sunt doar un mix de limbaj de stradă, programe de recuperare în 12 pași, descrieri cinematografice ale luptelor și panseuri filosofice, ci și pagini pline de umor acid și referințe literare ce acoperă un spectru neașteptat de larg, de la Alexandre Dumas și Tolstoi la Lenin și Tennessee Williams. Un suflet tulburat ce a încercat prin eforturi autentice să priceapă călătoria lungă și bizară care a fost viața sa.

Michiko Kakutani
The New York Times

Adevărul de necombătut este o carte dură, puternică și tulburătoare – o excursie amețitoare prin viața lui Mike Tyson. Spre deosebire de memoriile altor mari sportivi, Tyson nu menajează pe nimeni, aruncând comentarii năucitoare la adresa multor oameni ce i-au fost la un moment dat aproape. Povestea lui ne amintește că Tyson a parcurs un drum foarte lung, dar și că a rămas mereu în contact cu originile sale. Mike Tyson ne-a oferit o poveste vibrantă, o raritate printre autobiografii.

Gordon Marino
Wall Street Journal

O capodoperă ce te aruncă din pură tragedie în râs cu gura până la urechi, o carte de o trivialitate și o onestitate desăvârșite. Memoriile lui Tyson sunt un amestec de copilărie a la Charles Dickens și aventuri stropite din belșug cu droguri ca în povestirile lui Hunter S. Thompson; totul filtrat prin lentilele grotești ale jurnaliștilor paparazzi.

Hector Tobar
Los Angeles Times

Despre Autor

Mike Tyson este fost campion mondial la categoria supergrea și primul boxer din istorie care a cucerit simultan toate cele trei centuri de primă importanță în lumea boxului – WBC, WBA și IBF. După încheierea carierei în box, carisma l-a ajutat să pășească pe drumul unei cariere în film și televiziune. A jucat în The Hangover 1&2, iar de curând a fost apreciat în unanimitate pentru one-man-show-ul său, Mike Tyson – The Undisputed Truth. Tyson a lansat o linie de îmbrăcăminte (Mike Tyson Collection), precum și o casă de producție cinematografică, Tyyrhanic Productions. În 2011 a fost înscris în Galeria Marilor Boxeri ai Lumii. Trăiește în Las Vegas, alături de soția sa, Kiki, și copiii lor.

Larry „Ratso" Sloman este un scriitor cunoscut în special pentru colaborările cu Howard Stern la proiectele Private Parts și Miss America. Dintre proiectele sale recente amintim: The Secret Life of Houdini, în colaborare cu William Kalush, teoretician al magiei; Mysterious Stranger, cu magicianul David Blaine; Makeup to Breakup: My Life In and Out of Kiss, cu tobarul Peter Criss; Scar Tissue, memoriile vocalistului Anthony Kiedis de la Red Hot Chili Peppers. Toate cele șase volume au ajuns pe lista celor mai bine vândute cărți ale ziarului New York Times.

Opinia cititorilor