Degetul mare al violonistului

Și alte povești necunoscute despre dragoste, război și geniu, așa cum au fost scrise în genele noastre
  • Titlul original: The Violonist's Thumb
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 576 pagini
  • ISBN: 978-606-722-341-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 52,00 lei

Descriere

Detalii

A fost specia umană cât pe ce să dispară de pe fața pământului? Poate genetica să explice dragostea nețărmurită a unei iubitoare de pisici pentru aceste feline? Ce se întâmplă cu ADN-ul când face să se nască oameni fără amprente digitale sau cu codiță de animal? Și cum a creat combinația potrivită de gene acele degete excepțional de flexibile ale unui violonist cu adevărat nepereche?

Descifrarea codului genetic n-a fost întotdeauna o treabă ușoară – încă de la începuturi, genetica a fost dominată de conflicte interne, atacuri sub centură și teorii controversate –, dar oamenii de știință pot în sfârșit să deslușească uluitoarele povești încifrate în ADN-ul nostru. Pe măsură ce vom continua să progresăm cu cartarea și modificarea ADN-ului, genetica va continua și ea să rămână cel mai fierbinte subiect la zi în știință, punându-și amprenta pe însăși alcătuirea corpurilor noastre și a lumii din jur.


O călătorie alertă și jucăușă prin istorie, folosind ADN-ul ca temă unificatoare... o nirvana a intelectualilor.

New Scientist

O explorare în stil Bill Bryson, Degetul mare al violonistului e provocatoare și fascinantă, debordând de povești trăsnite și de realități uluitoare. Deși este plină cu anecdote minunat de bizare, cartea lui Kean rămâne și o istorie perfect accesibilă a descoperirii și descifrării ADN-ului. Irezistibil de antrenantă.

Daily Mail

Sam Kean este cel mai bun profesor de științe exacte pe care nu l-ai avut niciodată.

Entertainment Weekly

Despre Autor

Când era copil, Sam Kean a petrecut mulți ani adunând mercur din termometre sparte. Acum este scriitor, iar poveștile sale au apărut în The Best American Science and Nature Writing, The Atlantic, The New York Times Magazine, Mental Floss, Slate și Psychology Today. În plus, a fost invitat în emisiunile All Things Considered și Science Friday ale National Public Radio și Radiolab.

Cărțile sale, Disappearing Spoon, în curs de apariţie la Editura Publica şi Degetul mare al violonistului au devenit bestselleruri și au apărut în topul Amazon al celor mai bune cinci cărți de știință din 2010. Degetul mare al violonistului a fost nominalizată la premiul PEN pentru cărți de știință.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
O carte foarte buna - (25.10.2023)
O calatorie fascinanta in lumea geneticii si ADN-ului de la inceputuri pana in prezent, plina de povesti si scrisa intr-un mod placut si accesibil.