Excitat

Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul
  • Titlul original: Aroused: The History of Hormones and How They Control Just About Everything
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Adina Avramescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 400 pagini
  • ISBN: 978-606-722-336-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 45,50 lei

Descriere

Detalii

Plină de anecdote uimitoare, informații despre cercetările medicale recente și detalii amuzante, Excitat ni-i prezintă pe marii oameni de știință care au făcut descoperiri remarcabile despre dezechilibrele hormonale care ne pricinuiesc atâta suferință, dar și pe șarlatanii care s-au folosit de aceste descoperiri pentru a vinde remedii false.

Epstein scoate la iveală umanitatea care se află în centrul acestei științe a hormonilor şi  vorbeşte despre oameni de tot felul: un doctor din anii 1920, care  promova vasectomia ca pe o modalitate de sporire a libidoului, o femeie medic, care a descoperit hormonul sarcinii în anii 1940, și o mamă care colecta glande pituitare de la cadavre, pe care le folosea ulterior ca sursă de hormon de creștere pentru a-și trata fiul. Pe parcursul cărții, Epstein analizează funcțiile unor hormoni precum leptina, oxitocina, estrogenul și testosteronul, demitizând știința endocrinologiei.

În tinerețe, pentru mine, hormonii însemnau sâni, menstruație și sex. Ni­mic mai simplu de-atât. Dar reprezintă mai mult decât atât.
Ei sunt niște substanțe chimice puternice, care controlează metabolismul, compor­tamentul, somnul, schimbările de dispoziție, sistemul imuni­tar, lupta, abandonul – nu doar pubertatea și sexul. Așadar, într-un anume sens, cartea de față este o istorie a biochimiei ființelor vii, emoționale. Istoria hormonilor este, totodată, o istorie a descoperirilor, a căilor greșite, a perseverenței și a speranței. Aducându-le împreună – știința fundamentală și persoanele care au construit-o –, Excitat este o poveste des­pre ceea ce ne face oameni, din interior spre exterior.

Randi Hutter Epstein

O poveste exhaustivă, strălucită a hormonilor, care acoperă subiecte precum sexul, suferința, neurologia, biologia, medicina și descoperirea de sine. Cartea lui Randi Hutter Epstein nu doar că aprinde imaginația, dar o şi ponderează. Povestea este spusă într-o manieră captivantă, autoarea reușind să însuflețească și să aducă în fața cititorilor un întreg sistem al științei.

Siddhartha Mukherjee, autorul cărții The Gene: An Intimate History

În ziua de azi, hormonii sunt văzuți întrucâtva asemenea îngerilor și demonilor în timpurile mai vechi: agenți invizibili, responsabili într-un mod misterios de tot ce se întâmplă în viața noastră. În cartea sa amuzantă și lămuritoare, Randi Hutter Epstein demitizează aceste molecule, fără ca prin aceasta să le ia ceva
din puterea lor uimitoare.

Carl Zimmer, autorul cărții She Has Her Mother's Laugh și Parasite Rex

Despre Autor

Randi Hutter Epstein este doctor în medicină, absolventă a unui masterat în sănătate publică, profesor la Columbia University și lector la Yale University. Scrierile sale au apărut în New York Times și pe blogul Psychology Today. Trăiește în New York.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
geniala - (08.08.2019)
o carte excelenta! este scrisa intr-un limbaj clar si pe intelesul tuturor, fara insa a se abate de la rigorile academice in ceea ce priveste continutul si referintele - care, apropo, sunt musai de explorat.

mi-a amintit de "Extreme Medicine" a lui Kevin Fong