Cel dintâi mister

Povestea ta – dinainte de a te naște
  • Titlul original: The First Mystery
  • Ediția I 2018, paperback, ilustrații de Linnea Vestre
  • Traducător: Mihaela Apetrei
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 160 pagini
  • ISBN: 978-606-722-282-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 29,00 lei

Special Price 23,20 lei

Descriere

Detalii

Cel dintâi mister spune povestea ta (și a mea, și a noastră, a tuturor), de la concepere până la naștere, de la primele diviziuni celulare primitive până la următoarele nouă luni, când, copii umani gata-făcuți, ne luptăm să ne facem drum spre lume, pe o cale foarte îngustă.

Știai că expresia „iepurele a murit” (folosită pentru a anunța o sarcină) vine de la testele de sarcină făcute în anii 1920, când medicii injectau urina femeii într-o iepuroaică și apoi examinau ovarele animalului? Sau că micuțul mascul al viermelui de mare Bonellia viridis își petrece întreaga viață în interiorul femelei mult mai mari decât el, ca donator personal de spermă?

Acestea sunt două dintre numeroasele situații stranii pe care le vei găsi în Cel dintâi mister. Este povestea ta dinainte de a te fi născut, poveste în care Katharina Vestre conturează procesul miraculos din pântecul mamei. Este știință pe înțelesul tuturor, istoria științei, poveste și educație publică de cea mai bună calitate. O carte fermecătoare, distractivă, amuzantă, accesibilă, adresată tuturor și plină de informații.

Cartea este genul prietenos, curios, genial de limpede și de uman de a scrie despre știință, pe care îl ador.

Ed Lake
Profile Books

O poveste emoționantă și foarte frumos ilustrată despre modul în care am fost creați. Autoarea are o abilitate incredibilă de a explica fenomene complexe într-o manieră atrăgătoare și ușor de înțeles.

Catherine Krøger
Dagbladet

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Katharina Vestre este susținută de Erste Asset Management.

Despre Autor

Katharina Vestre are 26 de ani și este cercetător doctorand la Departamentul de Bioștiințe al Universității din Oslo. Cel dintâi mister reprezintă debutul ei literar. Cartea a fost ilustrată de sora ei, Linnea Vestre.

Linnea Vestre are 25 de ani și a studiat la Academia de Artă din Oslo. Lucrează ca designer, fotograf, ilustrator și artist vizual.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor