Superuman

Viața la limitele capacității mentale și fizice
 • Titlul original: Superhuman
 • Ediția I 2019, paperback
 • Traducător: Cristina Rusu
 • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
 • 384 pagini
 • ISBN: 978-606-722-361-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Cartea scrisă de biologul evoluţionist Rowan Hooper este o cercetare impresionantă a unor abilităţi umane ieşite din comun şi o reflecţie asupra potenţialului uman pe care ne lasă acestea să îl întrevedem.

În 1997, un alergător de cursă lungă pe nume Yiannis Kouros a alergat 302 kilometri în 24 de ore. Akira Haraguchi, un japonez în vârstă de 60 de ani din Tokyo, poate să recite primele 100 000 de zecimale ale numărului pi. John Nunn a fost admis la Oxford University la 15 ani, fiind cel mai tânăr student din ultimii 500 de ani. În urma unui atac comis de fostul ei soţ, Carmen Tarleton a rămas cu răni pe 80% din corp. Unul dintre chirurgii care au operat-o a spus că rănile ei „nu se compară cu nimic din ce am văzut”. După trei luni în care a stat în comă, după numeroase grefe de piele şi un transplant de față reuşit, Tarleton și-a revenit și în prezent este speaker motivaţional.

Ce înseamnă să ai abilităţi excepţionale? Şi de ce este nevoie pentru a ajunge acolo? De ce unele persoane reuşesc lucruri măreţe, iar altele, nu, în ciuda eforturilor lor? Ce potenţial are specia umană? Biologul evoluţionist Rowan Hooper are răspunsuri la aceste întrebări. În Superuman acesta devine un ghid al realizărilor umane de excepţie – pornind de la interviuri cu „superoameni” şi cu cei care au studiat cazurile lor, Hooper analizează factorii psihologici şi genetici ai performanţei de excepţie. Studiile lui sunt motivante şi diverse, dezvăluind realizări care implică anduranţă, putere, inteligenţă şi memorie. Superuman este o celebrare fascinantă, revelatoare şi motivantă pentru oricine a simţit vreodată că ar putea să facă ceva ieşit din comun, pentru cei care vor să aibă succes şi pentru oricine este interesat de posibilităţile grandioase ale umanităţii.

Este o carte nemaipomenită, extrem de antrenantă. Mă doare să recunosc că nu voi fi niciodată un superom. Ce dezamăgire. — Margaret Atwood, autoarea cărţii Povestea slujitoarei, bestseller New York Times

O carte pe care cu greu o poţi lăsa din mână. Hooper este un om de ştiinţă nepreţuit – se exprimă cu uşurinţă, este elocvent şi amuzant. Mesajul pe care-l transmite această carte optimistă, inteligentă şi valoroasă este că toţi avem un potenţial mai mare decât ne dăm seama. Una dintre cele mai antrenante lecturi din ultima vreme. — The London Times

Diversitatea activităţilor şi abilităţilor umane despre care scrie Rowan Hooper în cartea sa este uimitoare şi motivantă. Ea aminteşte încă odată de adaptabilitatea incomparabilă a creierului şi a corpului uman, ca rezultat al evoluţiei. M-am întrebat deseori de ce altceva mai este capabil omul. Cât de departe putem ajunge? Şi nu în ultimul rând, cum ne putem asigura că specia umană va supravieţui suficient de mult pentru a-şi împlini tot potenţialul? Cartea este captivantă de la început până la sfârşit.  Philip Pullman, autorul trilogiei Materiile întunecate, bestseller New York Times

Despre Autor

Rowan Hooper este director editorial al revistei New Scientist, unde scrie de peste zece ani despre toate domeniile ştiinţei. Are un doctorat în biologie evoluţionistă şi a lucrat cinci ani ca biolog în Japonia, după care s-a alăturat echipei de jurnalişti de la Japan Times din Tokyo. Ulterior a acceptat o bursă la Trinity College Dublin.
A publicat două selecţii din articolele scrise în Japonia şi a colaborat cu The Economist, The Guardian, Wired şi The Washington Post. În prezent trăieşte la Londra împreună cu partenera lui şi cele două fiice. Superuman este prima lui carte.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

 • Grit

  Grit

  Preț normal: 65,00 lei

  Special Price 52,00 lei

 • Peak

  Peak

  Preț normal: 65,00 lei

  Special Price 52,00 lei

 • Scurtă istorie a tuturor

  Scurtă istorie a tuturor

  Preț normal: 55,00 lei

  Special Price 44,00 lei

 • Cei mai buni

  Cei mai buni

  Preț normal: 45,00 lei

  Special Price 36,00 lei

Opinia cititorilor