Roger Federer. Biografia

 • Titlul original: Roger Federer. Die Biografie
 • Ediția I 2020, paperback
 • Traducător: Dana Gheorghe
 • Dimensiuni: 13 x 20 cm
 • 432 pagini
 • ISBN: 978-606-722-396-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

Australian Open 2017 – Roger Federer ridică mâinile în aer victorios, după ce a transformat uluitor cea de-a doua minge de meci împotriva lui Rafael Nadal, adăugându-și astfel în palmares al 18-lea titlu de Mare Șlem. Poate părea un triumf între multe altele, dar pentru geniul tenisului reprezintă apogeul unei reveniri legendare.

La 35 de ani, recordmenul de la Wimbledon se întoarce spectaculos după o pauză de șase luni și îi contrazice ferm pe experții care deja îi anunțau  retragerea. Este unul dintre acele momente speciale marca Federer cu care sportivul continuă să-și uimească plăcut fanii. Pentru a înțelege fenomenul Federer trebuie să privim în spatele acestor momente, la povestea de succes a unui tânăr elvețian care se transformă dintr-un talent extraordinar, dar cu toane, într-unul din cei mai de succes tenismeni ai tuturor timpurilor și într-un model de stil recunoscut la nivel mondial.

René Stauffer l-a însoțit îndeaproape pe Federer încă de la vârsta de 15 ani și conturează cu multă sensibilitate cele mai importante momente din cariera sportivului. De la modelele care i-au marcat adolescența la ascensiunea razantă în topurile tenisului mondial și până la implicarea socială a familistului Federer – o carte unică, pe măsura unei biografii unice.

Cartea de față este cea de-a doua biografie pe care o scriu despre Federer. În căutarea perfecțiunii a fost publicată inițial în 2006, după care i-au fost aduse multiple adăugiri, a fost tradusă și redactată în multe limbi. Aceasta se sfârșește după cel de-al 17-lea titlu de Mare Șlem (Wimbledon, 2012) – cu cât trecea timpul, cu atât era mai clar că următorul capitol important urma să fie retragerea.

Dar probabil că și zeii tenisului au fost impresionați de tenacitatea lui Federer. Așa că, la vârsta la care alții se retrăseseră de mult, i-au dăruit o revenire cum nici el nu și-ar fi imaginat-o. I-au permis să se bucure încă o dată de succese de basm și să rescrie, din nou, istoria tenisului. Astfel mi-au dat și mie pretextul și motivația de a rescrie de la zero biografia lui Federer. Mi-a fost clar că nu îmi vor ajunge unul sau două capitole suplimentare dacă vreau să-i surprind cariera, viața și importanța în tenis așa cum merită. Mult prea multe se întâmplaseră în mai bine de zece ani. Le vedeam mult mai clar acum. Mult prea frumoasă și magică fusese povestea revenirii sale. — RENÉ STAUFFER

Roger Federer, „gentlemanul din tenis” (NZZ) nu este doar unul dintre cei mai de succes tenismeni ai tuturor timpurilor, ci și o persoană implicată social și un om extrem de atent cu viața privată. René Stauffer este unul dintre puținii jurnaliști care a avut acces direct la „planeta Federer”. I-a fost alături și în 2016, când sportivul și-a întrerupt abrupt sezonul, dar și când a depășit criza și a câștigat Australian Open, o jumătate de an mai târziu. Stauffer descrie cu precizie ce oameni, antrenori și mentori au fost esențiali pentru această carieră de excepție și cum va dăinui influența lui Federer pe teren, dar și în afara acestuia, după ce sportivul își va încheia cariera.


Roger Federer este cel mai bun jucător pe care l-am cunoscut în peste 40 de ani de tenis. — JOHN McENROEDespre Autor

RENÉ STAUFFER și-a petrecut copilăria și adolescența în Weinfelden TG. Scrie despre tenis încă din 1981 și este redactor sportiv la Tages-Anzeiger și Sonntags-Zeitung. A urmărit îndeaproape cariera lui Federer încă de la început și a publicat în 2007, la Editura Pendo, o primă biografie despre fenomenul Federer, În căutarea perfecțiunii (Editura Publica, 2014). Îi cunoaște personal pe Roger Federer și pe cei din echipa acestuia.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

 • Rafa

  Rafa

  Preț normal: 49,00 lei

  Special Price 39,20 lei

 • În culisele tenisului

  În culisele tenisului

  Preț normal: 43,35 lei

  Special Price 34,68 lei

 • Lovituri de geniu

  Lovituri de geniu

  Preț normal: 35,00 lei

  Special Price 28,00 lei

 • Rod Laver

  Rod Laver

  Preț normal: 45,00 lei

  Special Price 36,00 lei

 • Range

  Range

  Preț normal: 65,00 lei

  Special Price 52,00 lei

Opinia cititorilor