Lovituri de geniu

Federer, Nadal şi cel mai mare meci din istoria tenisului
  • Titlul original: Strokes of Genius
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Florin Tudose
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 216 pagini
  • ISBN: 978-606-722-218-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Lovituri de geniu este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Pe 6 iulie 2008, doi sportivi fermecători s-au întâlnit pe Terenul Central de la Wimbledon, într-o finală care a marcat un moment istoric în tenis. Roger Federer era pe punctul de a ocupa poziția binemeritată de cel mai bun jucător din istoria acestui sport. Campion la Wimbledon de cinci ori la rând, elvețianul trebuia doar să-și susțină parcursul.

Și exact atunci a apărut la orizont rivalul său, eroul spaniol Rafael Nadal, omul momentului. Potrivit autorului, meciul captivant pe care l-au jucat cei doi tenismeni o fost „o demonstrație de patru-ore-și-patru-zeci-și-opt-de-minute de tenis ca la carte – o sărbătoare a talentului, a acurateței, a grației, a forței, a vitezei, a anduranței, a determinării și a sportivității”. Dar a fost, totodată, și rezumatul unei rivalități fascinante și nuanțate, aprig disputate și de proporții istorice.

După cum arată Lovituri de geniu, rivalitatea Federer-Nadal face parte din elita rivalităților sportive, iar confruntarea lor legendară de la Wimbledon nu este doar una dintre cele mai mari partide din istoria tenisului, ci și unul dintre cele mai însemnate evenimente sportive din istorie în general.

Povestea antrenantă a lui Wertheim, depănată „lovitură-cu-lovitură” atât din teren, cât și din culise, a încleștării din 2008 dintre Roger Federer și Rafa Nadal de pe altarul tenisului – Terenul Central de la Wimbledon – aduce în prim-plan schimbarea de regim care a avut loc în Regatul Tenisului. O carte captivantă.

Bud Collins, jurnalist american și comentator sportiv de televiziune

O analiză pătrunzătoare a tuturor aspectelor esențiale ale tenisului contemporan.

San Francisco Chronicle

Despre Autor

L. Jon Wertheim este senior writer la Sports Illustrated și autorul a cinci cărți, printre care și Blood in the Cage și Running the Table. Textele sale au ajuns de nenumărate ori în The Best American Sports Writing.

Opinia cititorilor