Medicina lentă

Calea spre vindecare
  • Titlul original: Slow Medicine
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Mihaela Apetrei
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 384 pagini
  • ISBN: 978-606-722-289-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

În perioada în care Victoria Sweet a lucrat ca medic, „serviciile de asistență medicală” au înlocuit medicina, „furnizorii” au început să se uite în laptop mai mult decât la pacienții lor și costurile au continuat să crească, într-o cursă feroce pentru obținerea eficienței. Și totuși, acea soluție pe care o tot ratează economiștii și arhitecții politicilor este uimitor de simplă.

Medicina de bună calitate are nevoie de mai mult decât o tehnologie miraculoasă; are nevoie de timp – timp să răspundă corpului așa cum răspunde și informațiilor, timp să găsească diagnosticul corect și tratamentul potrivit. Sweet știe acest lucru pentru că l-a învățat și l-a trăit de-a lungul unei cariere remarcabile. În această carte, relatează întâmplări memorabile despre profesori, medici, asistente și pacienți, dar și despre momentele în care a descoperit practicarea Medicinei lente, pentru care a fost deopotrivă pionier și model inspirațional. Ne ajută să înțelegem că medicina este un meșteșug și o artă, dar și o știință. Ea funcționează la nivel relațional, personal și chiar spiritual.

Ca s-o practici, ai nevoie de o înțelepciune câștigată cu greu, pe care n-o poate înlocui niciun algoritm – acest lucru aduce laolaltă conceptele de „rapid” și „lent”, integrate într-o manieră de vindecare cu adevărat eficientă, eficace, sustenabilă și umană.

Minunată, pe alocuri lirică, subtilă și plină de sensuri... Medicii ar face bine să învețe din cartea Victoriei Sweet cea mai importantă lecție despre îngrijirea pacienților lor: „Stabilirea diagnosticului corect și apoi eliminarea tuturor medicamentelor inutile, cu efectele lor secundare și reacțiile lor adverse, consumă foarte mult timp, dar, pe termen lung, economisesc de departe mult mai mulți bani decât costă”.

The New York Times Book Review

Toți cei care se gândesc să urmeze Medicina sau deja trudesc pentru asta ar trebui să citească această carte. Memoriile lui Sweet despre urmarea acestei vocații încetul cu încetul reprezintă nu doar o lecție despre cum să salvezi vieți, ci și despre cum să trăiești o viață... Odiseea ei personală este mai emoționantă decât ar putea fi vreodată orice polemică-manifest.

The Atlantic

O pledoarie pasionantă pentru un sistem de sănătate mai uman – și o lectură excepțională pentru orice persoană implicată în sistemul medical, ca pacient sau practician.

San Francisco Chronicle

Victoria Sweet oferă o alternativă pentru tirania eficienței, cultivată cu prețul vindecării noastre.

Good Times

Despre Autor

VICTORIA SWEET a fost medic la Spitalul Laguna Honda din San Francisco peste 20 de ani. În prezent este profesor asociat la Universitatea California din San Francisco și istoric premiat. Deține un titlu de doctor în istorie și medicină socială și este bursieră Guggenheim.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor