De ce nu fac zebrele ulcer?

Ce este stresul, cum ne îmbolnăvește și cum îl putem combate
  • Titlul original: Why Zebras Don't Get Ulcers
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
  • 688 pagini
  • ISBN: 978-606-722-319-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 129,00 lei

Special Price 103,20 lei

Descriere

Detalii

Ajunsă acum la cea de-a treia ediție, cartea de mare succes a lui Robert M. Sapolsky De ce nu fac zebrele ulcer?, tipărită în peste 225 000 de exemplare, prezintă noi capitole despre modul în care stresul afectează somnul și dependența, precum și idei penetrante privind anxietatea, tulburările de personalitate și impactul spiritualității asupra formelor de management al stresului.

După cum explică Sapolsky, cei mai mulți dintre noi rămânem treji în timpul nopții, nu din cauză că ne frământă răspunsul la întrebarea dacă avem lepră sau malarie.
În schimb, bolile de care ne temem – și cele de care suferim în prezent – sunt boli provocate de acumularea lentă a unor vătămări, precum bolile de inimă și cancerul. Când suntem îngrijorați sau afectați de stres, corpul nostru declanșează aceleași reacții fiziologice întâlnite și la animale, dar noi nu rezolvăm conflictul în aceeași modalitate – luptând sau rupând-o la fugă. Cu timpul, această activare a unei reacții la stres ne îmbolnăvește literalmente.

Combinând cercetări dintre cele mai avansate cu o doză sănătoasă de umor agreabil și cu sfaturi practice, De ce nu fac zebrele ulcer? explică modul în care stresul prelungit provoacă sau intensifică o varietate de calamități, printre care depresia, ulcerele, colita, bolile de inimă și altele. În plus, ne oferă o îndrumare esențială în ceea ce privește controlul reacțiilor noastre la stres. Această ediție nouă promite să fie cea mai cuprinzătoare și mai captivantă de până acum.

Robert M. Sapolsky este unul dintre cei mai eminenți autori de literatură științifică din zilele noastre.
Oliver Sacks

Sapolsky reușește interpretarea unui material tehnic în așa fel încât cititorii înțeleg modul în care aceleași reacții fiziologice, atât de bine adaptate pentru rezolvarea unor urgențe fizice de scurtă durată, se pot transforma în posibile dezastre când sunt provocate artificial, de cauze psihologice sau de altă natură. Autorul se folosește cu un talent aparte de cuvinte și imagini... Veți găsi o mulțime de idei apte să vă intrige.
The Washington Post

Robert Sapolsky face disecția anatomiei reacției umane la stres într-un mod spiritual.
The Wall Street Journal

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de Robert M. Sapolsky este susținută de Erste Asset Management.

Despre Autor

ROBERT M. SAPOLSKY este autorul mai multor lucrări de nonficțiune, printre care A Primate's Memoir, The Trouble With Testosterone și De ce nu fac zebrele ulcer?. Este profesor de biologie și neurologie la Stanford University și deținătorul distincției MacArthur Foundation Genius Grant. Locuiește în San Francisco.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor