O să râzi, totul e chimie!

Telefoane, cafea, emoții – cum le explică pe toate chimia
  • Titlul original: Komisch, alles chemisch!
  • Ediția I 2020, paperback
  • Traducător: Dana Gheorghe
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 256 pagini
  • ISBN: 978-606-722-384-2

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 39,20 lei

Descriere

Detalii

Ce facem, ce ne înconjoară, ce simțim – totul are de-a face cu chimia. Tânăra chimistă și jurnalistă de știință Mai Thi Nguyen-Kim nu ne lasă niciun moment să ne îndoim de asta. Ea descompune fenomene cotidiene cunoscute în elemente chimice și ne explică într-un mod glumeț și original ce reacții chimice se desfășoară în secret în jurul nostru. Mai Thi Nguyen-Kim nu ne deschide doar ochii, ci și apetitul pentru chimie. 

Chimia în viața de zi cu zi: programul tinerei cercetătoare și jurnaliste Mai Thi ne poartă ca un fir roșu printr-o lume în care se ascund o mulțime de fenomene chimice. Ziua începe cu chimia trezirii, cu hormonii stresului și ai somnului, care trebuie ținuți bine în frâu. Aflăm care este momentul cel mai potrivit pentru a savura prima cafea, de ce pasta de dinți ar trebui să conțină fluoride și de ce haosul de pe biroul din camera de lucru este un lucru natural în univers.

Descoperim lucruri noi despre Gorilla Glass și despre modul de funcționare a bateriei telefonului mobil, cum îi putem prelungi durata de viață și de ce unele baterii explodează uneori. Înțelegem brusc de ce doar sărurile de aluminiu protejează împotriva petelor de transpirație, de ce pute sudoarea și cum se poate combate asta.

La cumpărături în supermarket, Mai Thi ne dezvăluie dacă merită să cumpărăm apă minerală pentru sportivi și cum ne ajută principiile de bază din chimie să evităm trucurile evidente de marketing. Seara descoperim secretul unui tort de ciocolată delicios. Nu în ultimul rând, ajungând la avansați, aflăm și ce se întâmplă la nivel molecular când între doi oameni există chimie.


Pentru mine, Mai Thi se numără printre cele mai mari talente ale comunicării științifice din Germania. Dincolo de competențele ei de specialitate, ea se pricepe să comunice lucrurile simplu, cu pasiune și creativitate. Ranga Yogeshwar

Despre Autor

DR. MAI THI NGUYEN-KIM este chimistă, jurnalistă de știință şi youtuber. În timpul redactării lucrării de doctorat la Universitatea Harvard a fondat canalul YouTube The Secret Life of Scientists și astfel a început să răspândească în lume știința ca pe un „virus”.

În prezent, își promovează misiunea pe mai multe căi: moderează pe canalul de televiziune WDR emisiunea de știință „Quarks” și se ocupă de canalul de YouTube maiLab, laureat al Grimme Online Award în 2018.

Tot în 2018 a primit premiul Georg Holtzbrinck pentru jurnalismul de știință (o premieră pentru un youtuber), pentru talentul cu care popularizează știința și răspunde nevoilor prezentului.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
O carte buna - (25.10.2023)
Utila pentru a intelege mai bine lumea care ne inconjoara si a deschide apetitul pentru stiinta.
O carte fascinanta. - (31.03.2020)
Este o carte bună pentru persoanele care și-au pus mereu întrebări despre cum se întâmplă multe fenomene aparent banale din viata de zi cu zi. Totul este explicat în termeni simpli, astfel încât să fie și pe înțelesul celor care nu au o bază în științele naturii. Consider că autorul reușește să își îndeplinească cu succes scopul de a prezenta chimia ca pe ceva distractiv și fascinant și de a face cititorii să vadă lumea diferit prin ochii științei.