Lichid

Substanțele plăcute și periculoase care curg prin viețile noastre
  • Titlul original: Liquid
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Anca Bărbulescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 288 pagini
  • ISBN: 978-606-722-359-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 34,30 lei

Descriere

Detalii

Lichid, în care povestea este spusă pe durata unui zbor transatlantic, invită cititorul într-un tur al substanțelor informe, prezentat sub forma moleculelor, al picăturilor, al bătăilor inimii și al valurilor oceanului. Întâlnim fluide și în avion (de la săpun la ecranele cu cristale lichide), și în afara lui: în vulcanii Islandei, pe întinderea înghețată a Groenlandei și pe minunata coastă californiană. Ajungem să privim lichidele cu uimire și fascinație și să le înțelegem potențialul letal și distrugător. Așa cum s-a întâmplat și în 10 materiale minune, stilul unic de narațiune științifică al lui Mark Miodownik aduce la viață lichidele într-un mod nou și captivant.

Uneori explozive, alteori delicioase, ocazional otrăvitoare, dar mereu interesante: autorul cărții 10 materiale minune ne dezvăluie viețile secrete ale lichidelor – omoloagele din umbră ale solidelor noastre.

Știm că fără apă nu putem supraviețui și că, uneori, am spune același lucru și despre o ceașcă de cafea sau un pahar de vin. Dar chiar înțelegem cât ne bazăm pe lichide sau pe puterea lor distructivă?

Despre Autor

Mark Miodownik predă un curs universitar despre materiale și societate și este directorul Institute of Making de la University College, Londra. Este autorul bestsellerului 10 materiale minune și a fost distins cu premiul pentru carte al Academiei Naționale de Comunicare în Științe și cu Premiul Winton al Societății Regale.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor