Cum să-ți schimbi mintea

Ce ne învață noua știință a psihedelicelor despre conștiință, moarte, adicție, depresie și transcendență
  • Titlul original: How to Change Your Mind
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 536 pagini
  • ISBN: 978-606-722-371-2

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Când și-a propus să cerceteze modul în care sunt utilizate LSD-ul și psilocibina (ingredientul activ din ciupercile magice) pentru a aduce alinare oamenilor care suferă de afecțiuni dificil de tratat precum depresia, adicția și anxietatea, Michael Pollan nu a intenționat să scrie această carte, fără îndoială cea mai personală dintre toate volumele sale. Dar descoperind modul în care aceste substanțe remarcabile îmbunătățesc nu doar viețile celor cu boli psihice, ci și pe ale oamenilor sănătoși, care se confruntă cu dificultățile de zi cu zi, a decis să exploreze peisajul minții atât la persoana I, cât și la persoana a III-a. 

Astfel a început o aventură unică în sondarea diverselor stări de conștiință modificată, dublată de investigarea aprofundată a ultimelor cercetări din neuroștiință și a înfloritoarei comunități subterane a terapeuților psihedelici. Pollan scrutează arhivele istorice pentru a separa adevărul despre aceste misterioase droguri de miturile care le înconjoară încă din anii 1960, când o mână de evangheliști psihedelici au catalizat din neatenție o puternică reacție negativă împotriva a ceea ce era pe atunci o cercetare promițătoare.

O combinație unică și elegantă de știință, carte de memorii, jurnal de călătorie, istorie și medicină, Cum să-ți schimbi mintea este un triumf al jurnalismului participativ. Uluitoare și edificatoare, această carte este relatarea captivantă a unei călătorii spre o nouă frontieră incitantă și neașteptată în înțelegerea minții și a locului nostru în lume. Adevăratul subiect al ,,travelogului mental” al lui Pollan nu este doar drogul psihedelic, ci și eterna enigmă a conștiinței umane și a felului în care, într-o lume care ne oferă atât suferință, cât și bucurie, ne putem strădui să fim pe deplin prezenți și să găsim sens în viață.

O investigație sclipitoare și temerară a revoluției medicale și științifice din jurul drogurilor psihedelice și povestea fascinantă a experiențelor psihedelice ale autorului, care i-au schimbat viața.

Extraordinară și adesea palpitantă... Spre lauda sa, deși este unul dintre cei mai buni scriitori pe teme științifice, Pollan este dispus să abandoneze fixația genului asupra explicațiilor materialiste ca fiind singura cale spre înțelegere. Unul dintre cele mai importante mesaje ale cărții este că beneficiile terapeutice ale psihedelicelor pentru muribunzi sau oamenii grav bolnavi, nu pot fi separate de experiențele mistice pe care le prilejuiesc. The Guardian 

Cronica extrem de bine documentată a lui Pollan îi va lumina pe cei care consideră psihedelicele un fel de glumă despre generația Woodstock și le va da speranțe celor care, în număr din ce în ce mai mare, le văd ca pe un potențial antidot pentru mințile noastre adesea încăpățânat de înguste... Fermecătoare și instructivă. — Boston Globe

Mânat de noul interes științific pentru potențialele proprietăți vindecătoare ale drogurilor psihedelice, Pollan se încumetă să le cerceteze istoria, încercându-le el însuși (sub atenta supraveghere a specialiștilor!). În urma experiențelor pe care le are, este impresionat de potențialul lor de a trata adicția și depresia și își lărgește orizonturile mentale. Efectul acestei cărți va fi același și asupra voastră. — People

Despre Autor

MICHAEL POLLAN este autorul cărților Cooked, Food Rules, In Defense of Food, Dilema Omivorului și The Botany of Desire, toate bestselleruri New York Times.

Este profesor de jurnalism la Universitatea Berkeley și colaborator al New York Times Magazine.

Articolele sale despre alimentație și agricultură au primit numeroase distincții de-a lungul timpului, printre care Reuters/World Conservation Union Global Award pentru Jurnalism de Mediu, James Beard Award și Genesis Award din partea American Humane Association. În 2010, revista Time l-a desemnat printre cei mai influenți o sută de oameni din lume.

Pentru mai multe detalii, accesați www.michaelpollan.com

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor