Cuvinte magice

Ce să spui ca să obții ce vrei

  • Titlul original: MAGIC WORDS: What To Say To Get Your Way
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Adina Avramescu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 280 pagini
  • ISBN: 978-606-722-578-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 55,00 lei

Special Price 44,00 lei

Audiobook

Descriere

Detalii

Cercetarea inovativă a lui Jonah Berger dezvăluie modul în care șase tipuri de cuvinte pot să ne sporească influența în toate sectoarele vieții: de la persuadarea altor persoane și construirea unor relații mai trainice, până la sporirea creativității și motivarea personalului.

Aproape tot ceea ce facem presupune cuvinte. Acestea sunt instrumentele cu ajutorul cărora convingem, comunicăm și ne conectăm. Cu ele, liderii conduc, vânzătorii vând, părinții își cresc copiii, profesorii educă, politicienii guvernează și medicii explică. Chiar și gândurile noastre intime se întemeiază pe cuvinte. Dar anumite vorbe au o influență mai mare decât altele. Ele sunt mai bune pentru schimbarea opiniilor oamenilor, atragerea atenției spectatorilor și generarea unor acțiuni. Care sunt aceste cuvinte magice și cum putem să ne folosim de puterea lor?

În cartea de față, Jonah Berger îți oferă o analiză competentă a noii științe a limbajului și a modului în care îl poți utiliza. Progresele tehnologice înregistrate de învățarea automată, de lingvistica computațională și de procesarea limbajului natural, combinate cu digitalizarea tuturor documentelor, de la scrisori de recomandare până la conversații, au condus la dezvăluiri fără precedent.

Află cum își atrag vânzătorii clienții, cum conving avocații jurații și cum îi captivează povestitorii pe spectatori; așa cum profesorii îi fac pe copii să-și ofere ajutorul, și reprezentanții serviciilor pentru clienți sporesc satisfacția cumpărătorilor; așa cum fondatorii de start-upuri fac rost de finanțare, la fel și muzicienii creează hituri, iar psihologii au stabilit că o piesă de teatru a fost scrisă de Shakespeare fără ca măcar să o citească.

Cuvinte magice este destinată tuturor celor care vor să-și sporească influența. Cartea oferă un set de instrumente puternice și de tehnici la îndemână, care pot conduce la rezultate extraordinare. Fie că vrei să convingi un client, să motivezi o echipă de angajați sau să faci o întreagă organizație să vadă lucrurile în mod diferit, această carte îți va arăta cum să profiți de puterea cuvintelor magice.

Cuvinte magice este o carte uimitoare. Oferă o mulțime de sfaturi despre cum să ai o mai bună putere de convingere, dar și o perspectivă nouă asupra științei limbajului. Această carte îți va schimba fundamental modul în care vorbești, asculți și scrii – și poate te va schimba chiar și pe tine.Daniel H. Pink, autorul cărților Drive, A vinde e omenește, Când și Puterea regretului

O lectură captivantă despre modul în care cuvintele pe care le folosim dictează influența pe care o avem. Jonah Berger are talentul de a însufleți știința: el nu numai că îți spune teoretic cum să scrii și să vorbești într-un mod mult mai persuasiv, dar îți și explică modul în care să faci asta practic.Adam Grant, autorul cărților A da și a lua, Originalii și Regândește

Există o diferență între a avea dreptate și a fi eficient. Iar câteva cuvinte schimbă cu totul situația. Dacă vrei să fii persuasiv, citește această carte.Scott Galloway, autorul cărților The Four și Algebra fericirii

Despre Autor

JONAH BERGER este profesor asociat de marketing la Wharton School, University of Pennsylvania. Lucrările sale de cercetare au fost publicate în reviste academice importante. A scris pentru New York Times, Wall Street Journal, Harvard Business Review și altele. Studiile sale au fost incluse în „Year in Ideas” din New York Times Magazine. A primit o serie de distincții pentru activitatea sa didactică și de cercetare. Este autorul cărților Catalizatorul, Influență invizibilă și Contagios.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor