Regândește

Forța cunoașterii lucrurilor pe care nu le cunoști

  • Titlul original: THINK AGAIN: The Power of Knowing What You Don’t Know
  • Ediția I 2021, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 392 pagini
  • ISBN: 978-606-722-437-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 52,00 lei

Descriere

Detalii

De regulă, inteligența este văzută ca abilitatea de a gândi și de a învăța, dar, într-o lume care cunoaște o schimbare rapidă, mai există un set de abilități cognitive care ar putea să conteze și mai mult: capacitatea de a regândi și de a te dezvăța. În viața de zi cu zi, prea mulți dintre noi preferăm confortul convingerii în detrimentul disconfortului îndoielii. Ascultăm opiniile care ne fac să ne simțim bine, nu pe cele care ne fac să gândim intens. Privim dezacordul ca pe o amenințare la adresa eurilor noastre, nu ca pe o oportunitate de a învăța. Ne înconjurăm de oameni care ne aprobă concluziile, când ar trebui să gravităm în jurul celor care ne contestă procesul de gândire.

Astfel, opiniile ni se osifică mult înaintea scheletului. Gândim prea mult ca niște predicatori care își apără credințele sacre, ca niște procurori care dovedesc greșeala părții adverse și ca niște politicieni care lansează o campanie menită să le câștige aprobarea electoratului, dar prea puțin ca niște oameni de știință aflați în căutarea adevărului. Inteligența nu este un leac, ba poate fi chiar un blestem: abilitatea de a gândi sprinten ne poate diminua capacitatea de a regândi. Cu cât suntem mai sclipitori, cu atât putem deveni mai orbi față de propriile limite.

Cu idei îndrăznețe și argumente riguroase, Adam Grant cercetează modul în care putem gusta plăcerea de a ne înșela, în care putem introduce nuanțe în discuțiile controversate și în care putem edifica școli, locuri de muncă și comunități de oameni care continuă să învețe toată viața. Veți afla cum câștigă disputele un campion internațional de dezbateri, cum îi determină un muzician negru pe adepții supremației albe să renunțe la ură și cum îi convinge un consultant în materie de vaccinuri pe niște părinți îngrijorați să-și imunizeze copiii.

Regândește dezvăluie faptul că nu trebuie să credem tot ceea ce ne trece prin minte ori să internalizăm tot ceea ce simțim. Este o invitație să renunțăm la concepțiile care nu ne mai sunt de folos și să prețuim flexibilitatea mintală mai mult decât consecvența prostească. În vreme ce cunoașterea înseamnă putere, a ști ceea ce nu cunoaștem înseamnă înțelepciune.

Adam Grant crede că receptivitatea este o abilitate care se poate învăța. Și nimeni nu ar putea să predea această enorm de prețioasă abilitate mai bine decât o face el în Regândește. Ideile șocant de pătrunzătoare pe care le prezintă garantează că veți fi îndemnați să vă regândiți opiniile și cele mai importante decizii. — Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, autorul cărții Gândire rapidă, gândire lentă, bestseller New York Times

Regândește este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să creeze o cultură bazată pe învățare și explorare, acasă, la locul de muncă sau la școală. Cu căldură și umor, Adam Grant transformă o serie de cercetări complexe într-o pledoarie convingătoare în favoarea ideii că ar trebui să punem constant sub semnul întrebării vechi presupoziții și să adoptăm noi idei și perspective. Într-o lume din ce în ce mai scindată, învățămintele din această carte sunt mai importante decât oricând. — Bill și Melinda Gates, copreședinți ai Fundației Gates

Cartea potrivită pentru momentul prezent. Da, învățarea solicită concentrare. Dar, dezvățarea și reînvățarea solicită mult mai mult – necesită să alegem curajul în detrimentul confortului. În Regândește, Adam Grant împletește cercetarea și narațiunea ca să ne ajute să ne dezvoltăm musculatura intelectuală și emoțională de care avem nevoie pentru a rămâne suficient de curioși față de lume încât să o schimbăm realmente. Nicicând nu m-am simțit atât de încrezătoare față de ceea ce nu știu. — Brené Brown, autoarea cărții Îndrăznește să conduci, bestseller New York Times

#1 New York Times Bestseller

Despre Autor

ADAM GRANT predă psihologie organizațională la Wharton și este unul dintre cei mai populari vorbitori ai conferințelor TED. Cărțile pe care le-a scris s-au vândut în milioane de exemplare, prelegerile ținute au fost vizionate de peste 25 de milioane de ori, iar podcastul său WorkLife with Adam Grant s-a plasat în vârful topurilor de audiență. Cercetările sale de pionierat i-au inspirat pe oameni să regândească presupoziții fundamentale despre motivație, generozitate și creativitate.

A fost recunoscut drept unul dintre primii zece cei mai influenți gânditori în domeniul managementului și s-a clasat în topul revistei Fortune al teoreticienilor sub 40 de ani. I s-au decernat distincții pentru realizări științifice remarcabile de organizații precum American Psychological Association și National Scientific Foundation. A obținut titlul științific de B.A. la Harvard și doctoratul la University of Michigan și a făcut parte din lotul olimpic pentru juniori la sărituri în apă de la trambulină. Locuiește în Philadelphia cu soția și cei trei copii ai lor.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor