Catalizatorul

Cum poți schimba opiniile oricui
  • Titlul original: The Catalyst
  • Ediția I 2020, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 304 pagini
  • ISBN: 978-606-722-405-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 41,30 lei

Descriere

Detalii

Fiecare dorește să schimbe ceva. Comercianții doresc să modifice preferințele cumpărătorilor și liderii vor să schimbe organizațiile. Firmele debutante urmăresc să modifice industrii, iar organizațiile nonprofit vor să schimbe lumea. Dar schimbarea este dificilă. De multe ori depunem eforturi persuasive, facem presiuni și insistăm, dar nimic nu se clintește din loc. Ar putea să existe o soluție mai bună?

Această carte propune o abordare diferită. Agenții de succes ai schimbării știu că nu este vorba despre a insista ori despre a furniza mai multe informații, ci despre a fi un catalizator. Catalizatorii înlătură obstacolele care blochează drumul și ridică barierele din calea schimbării. În loc să se întrebe „Cum aș putea să modific opiniile unora?”, ei pun o întrebare diferită: „De ce nu și-au schimbat deja opiniile? Ce anume îi oprește?”.

Catalizatorul identifică barierele esențiale din calea schimbării și modalitățile în care le putem înlătura. Veți afla cum schimbă catalizatorii opiniile în cele mai dificile situații: cum îi conving negociatorii pentru eliberarea ostaticilor pe răpitori să se predea cu mâinile sus și cum procedează comercianții pentru ca produsele lor să aibă priză la public, cum transformă liderii cultura organizațională și cum declanșează activiștii mișcările sociale, cum reușesc psihoterapeuții să-i convingă pe consumatorii de droguri că au o problemă și cum agenții electorali care umblă din ușă în ușă schimbă convingeri politice adânc înrădăcinate.

Această carte se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care face afaceri o întreagă industrie, această carte vă va învăța cum să deveniți un catalizator.

Cu toții am fost frustrați încercând zadarnic să modificăm opiniile cuiva. În această carte captivantă, Jonah Berger înlătură acea frustrare, arătându-ne cum să dăm în lături barierele din calea schimbării. Catalizatorul vă va învăța cum să schimbați orice. — Charles Duhigg, autorul bestsellerurilor Puterea obișnuinței și Mai inteligent, mai repede, mai bine

Știm cu toții că este dificil să-i facem pe oameni să își schimbe opiniile. Dar acum știm de ce: am procedat greșit. Consumăm prea mult timp presându-i și nici pe departe suficient timp ca să înlăturăm obstacolele care îi împiedică să acționeze. În această carte concludentă și convingătoare, Jonah Berger schițează o abordare mai inteligentă și mai eficientă. Plină de istorioare captivante, de știință solidă și de sfaturi practice, Catalizatorul este o lectură esențială pentru oricine are ca ocupație schimbarea. Bonus: este rara carte de business care se citește pe nerăsuflate. — Daniel H. Pink, autorul cărților Când și A vinde e omenește

Catalizatorul este o lectură fascinantă și o potentă trusă de instrumente care ne pot ajuta să schimbăm opinii, organizații și, putem spera, chiar întreaga lume. — Arianna Huffington, fondator și CEO Thrive Global și autoarea cărții Thrive

Despre Autor

Jonah Berger este profesor de marketing la Colegiul Wharton al Universității din Pennsylvania și autorul bestsellerurilor Contagios și Influență invizibilă. Este un expert renumit pe plan mondial în materie de modificare comportamentală, influență socială și comunicare orală și specialist în studiul modului în care își câștigă popularitatea produsele, ideile și comportamentele. A publicat peste 50 de articole în cele mai prestigioase reviste, iar cercetările sale sunt prezentate frecvent în publicații precum New York Times, Wall Street Journal și Harvard Business Review. Acordă consultanță unor companii printre care Google, Apple, Nike sau Bill & Melissa Gates Foundation și a ajutat sute de organizații să impulsioneze adoptarea unor noi produse, să schimbe opinia publică și să transforme cultura organizațională. A fost inclus de revista Fast Company printre cei mai creativi oameni din business, iar lucrările sale au fost de multe ori menționate în numerele speciale „Year in Ideas” ale revistei New York Times Magazine.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor