Quit

Puterea de a ști când să renunți

  • Titlul original: QUIT: The Power of Knowing When to Walk Away
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Raluca Chifu
  • Dimensiuni: 14,8 x 20,5 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-606-722-557-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 47,20 lei

Descriere

Detalii

Liderii din afaceri pierd milioane de dolari și, cu toate acestea, tot au probleme când trebuie să abandoneze o nouă aplicație sau un nou produs care pur și simplu nu merge. Prinse într-un conflict fără speranță, guvernele cred că următoarea tactică va fi, în final, cea care le câștigă războiul. În propriile vieți, persistăm în relații sau în cariere care nu ne mai ajută. De ce? După spusele lui Annie Duke, în fața deciziilor dificile ne e teribil de greu să renunțăm. Iar acest lucru ne ține pe loc.

În Quit, Annie Duke ne învață cum să renunțăm mai bine. Pornind de la povești despre sportivi de elită, alpiniști care au urcat pe Everest, fondatori de companii recunoscute, ca Stewart Butterfield, CEO-ul Slack, sau oameni din divertisment, ca Dave Chappelle, autoarea explică de ce renunțarea este esențială pentru succes, când să renunți, când să reziști și care strategii te vor ajuta să economisești timp, bani și energie. Vei învăța:

● Cum influențează paradoxul renunțării luarea deciziilor: dacă renunți la timp, vei simți că ai renunțat prea devreme.

● Ce forțe funcționează împotriva unui comportament corect de renunțare (amplificarea angajamentului, dorința de certitudine și preferința pentru statu-quo).

● Cum să gândești în termeni de valoare așteptată ca să iei decizii mai corecte și alte bune practici, precum sporirea flexibilității la setarea obiectivelor, stabilirea de „contracte de renunțare”, anticiparea opționalității, realizarea de analize de tip pre-mortem și retrospective.

Fie că te confrunți cu o decizie importantă de afaceri sau cu o alegere personală esențială, abilitatea de a renunța te va ajuta să faci cea mai bună mișcare ulterioară.

„Această carte extraordinară și distractivă vorbește despre un defect major al acțiunilor și al deciziilor umane: prejudecata cu privire la renunțare. Am învățat multe din poveștile autoarei despre eșecuri și din recomandările incluse. Și tu vei simți la fel.”DANIEL KAHNEMAN, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie și autorul cărții Gândire rapidă, gândire lentă, bestseller New York Times

Quit este acea carte rară care se citește repede și care are o contribuție legitimă importantă. Dacă nu te-ai gândit niciodată la renunțare ca la un avantaj competitiv, pregătește-te să fii uimit.”DAVID EPSTEIN, autorul bestsellerului Range

„Doar un jucător de poker ar putea să scrie această carte clasică despre momentul – și, mai important, despre modul – în care poți să renunți la o mână proastă în afaceri, investiții, relații și viață.”RYAN HOLIDAY, autorul cărții Stillness Is the Key, bestseller New York Times

„Problema cu ambiția și perseverența e că s-ar putea să nu știm când să ne oprim. Trăim într-o cultură în care să abandonezi este semn de slăbiciune și motiv de rușine. Quit este, în același timp, o pledoarie și un manual foarte practic pentru alegeri mai bune și investiții mai inteligente. Pentru a decide când să perseverăm și când să renunțăm.”ANDREEA ROȘCA, gazdă The Vast&The Curious și coautoarea cărții Cei care schimbă jocul

Despre Autor

Annie Duke este autoare de bestsellere, corporate speaker și consultant în domeniul luării deciziilor. Ca jucătoare profesionistă de poker, a câștigat peste 4 milioane de dolari din turnee înainte să se retragă în 2012. A fost beneficiara unei burse oferite de National Science Foundation a Universității din Pennsylvania pentru a studia psihologia cognitivă. Este cofondatoarea Alliance for Decision Education, o organizație nonprofit a cărei misiune este să îmbunătățească viețile studenților prin educație în domeniul luării deciziilor.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor