Cum să decizi

Instrumente simple pentru a face alegeri mai bune
  • Titlul original: HOW TO DECIDE: Simple Tools For Making Better Choices
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 392 pagini
  • ISBN: 978-606-722-577-8

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 69,00 lei

Special Price 48,30 lei

Descriere

Detalii

Ce faci când te confrunți cu o decizie importantă? Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că întocmești o listă cu argumente pro și contra, te gândești obsesiv la decizii care nu au funcționat, cauți la nesfârșit opiniile celorlalți pentru a găsi informația suplimentară care ți-ar putea conferi siguranță și, în cele din urmă, îți asculți instinctul. Dar dacă ar exista o cale mai bună pentru a lua decizii de calitate, astfel încât să poți gândi clar, să te simți mai încrezător, să nu te mai îndoiești de tine însuți atât de mult și, în ultimă instanță, să fii mai decis și mai productiv?

Luarea unor decizii bune este o abilitate ce poate fi deprinsă și pe care oricine o poate rafina. În Cum să decizi, Annie Duke ne descrie o serie de instrumente pe care oricine le poate folosi pentru a lua decizii mai bune. Vei învăța:

>> să identifici și să demontezi preconcepțiile ascunse;
>> să primești un feedback de cea mai înaltă calitate de la cei cărora le ceri sfatul;
>> să observi cu mai multă acuratețe ce influență are norocul asupra rezultatelor deciziilor tale;
>> când să decizi rapid, când să nu te grăbești să decizi și când să decizi în avans;
>> să iei decizii care te ajută să-ți atingi țelurile mai eficient și să-ți respecți valorile.

Prin exerciții interactive și experimente de gândire captivante, această carte te ajută să analizezi deciziile-cheie pe care le-ai luat în trecut și să le rafinezi pe cele pe care le vei lua în viitor. Fie că alegi în ce să investești, că evaluezi o ofertă de muncă sau că încerci să-ți înțelegi relațiile, Cum să decizi este cheia spre rezultate mai fericite și mai puține regrete.

Printr-o combinație atractivă de exerciții, ilustrări și povestiri, Annie Duke te va învăța să-ți combați propriile preconcepții și să-ți gestionezi vulnerabilitățile și te va ajuta să devii mai sigur și mai încrezător în luarea deciziilor.

Deciziile pe care le iei sunt ca un portofoliu de investiții. Cred că aproape totul poate fi văzut ca un portofoliu – fie că este vorba despre un set de produse pe care se decide să-l facă o singură companie, despre educația, joburile și abilitățile în care investim sau tot felul de decizii importante în viață. Întrebarea este cum te asiguri că acest portofoliu, luat ca întreg, te ajută să-ți îndeplinești țelurile, chiar dacă orice decizie individuală din cadrul lui îți aduce un câștig sau o pierdere.  În această carte, Annie Duke oferă exerciții care îți arată cum să decizi. Cu toții – nu doar investitorii – ar trebui să fim obsedați de luarea unor decizii mai bune.— Marc Andreessen, cofondator Netscape și Andreessen Horowitz

Nimeni nu ar putea explica procesul luării deciziilor importante mai bine decât Annie Duke sau să-l facă mai distractiv și mai pătrunzător decât în Cum să decizi. Prima decizie pe care ar trebui s-o iei este să citești imediat această carte. — Garry Kasparov, mare maestru al șahului și autorul cărții Vine iarna!

Cum să decizi este ghidul perfect în luarea deciziilor, de care nici măcar nu știai că ai nevoie. Clară, captivantă și provocatoare, cartea ne obligă să ne reanalizăm procesele de gândire și să ne punem la îndoială cele mai profunde resorturi ale minții.Maria Konnikova, autoarea cărții Cea mai mare cacealma

Multe cărți ne învață despre motivele pentru care facem alegeri nefericite. Puține ne ajută să facem unele mai bune. În sfârșit, Annie Duke a abordat această problemă. Ghidul său de luare a deciziilor nu este doar practic și bazat pe dovezi, ci este și amuzant.Adam Grant, autorul bestsellerelor Originalii, Regândește și A da și a lua

Despre Autor

Annie Duke și-a exersat competența în știința luării unor decizii inteligente, ajungând să exceleze în activități diverse, de la campionatele de poker până la public speaking. Timp de două decenii, Annie a fost una dintre cele mai bune jucătoare de poker din lume. În  2004 a învins 234 de jucători, câștigând prima oară trofeul World Series of Poker (WSOP). În același an a triumfat la WSOP Tournament of Champions, unde accesul era exclusiv pe bază de invitație, iar premiul pus la bătaie se ridica la 2 milioane de dolari. În 2010 a câștigat prestigiosul NBC National Heads-Up Poker Championship. Înainte de a deveni jucătoare profesionistă de poker, Annie a primit National Science Foundation Fellowship pentru a studia psihologia cognitivă la University of Pennsylvania.

În prezent, își împarte timpul între scris, coaching și prelegeri pe o serie de teme, precum controlul emoțional și acceptarea incertitudinii.  Și-a dovedit măiestria în arta povestirii și a participat de trei ori la evenimente ale organizației The Moth, care cultivă arta elocinței. Una dintre povestirile sale a fost inclusă printre cele mai bune 50 de povestiri ale organizației și a apărut în prima carte publicată de aceasta. Este autoarea mai multor cărți, printre care și bestsellerele internaționale Quit și Thinking in Bets.

Este cofondatoarea Alliance for Decision Education, o organizație nonprofit a cărei misiune este să îmbunătățească viețile studenților prin educație în domeniul luării deciziilor. De asemenea, este membră în consiliul național al After School All-Stars și în consiliul director al Franklin Institute. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul www.annieduke.com.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor