Inovatorii

Cum a creat revoluţia digitală un grup de hackeri, genii şi tocilari
  • Titlul original: The Innovators
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
  • 576 pagini
  • ISBN: 978-606-722-022-3

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 89,00 lei

Special Price 71,20 lei

Descriere

Detalii

Publicată după succesul biografiei lui Steve Jobs, Inovatorii este povestea revelatoare a oamenilor care au creat computerul și internetul, o istorie de referință a revoluției digitale și un ghid indispensabil al modului în care apare inovația.

Care au fost calitățile care le-au permis anumitor inovatori și antreprenori să-și transforme ideile vizionare în realități explozive? Ce a determinat ideile lor creatoare? De ce unii au reușit, iar alții au dat greș?

În magistrala sa epopee, Isaacson începe cu Ada Lovelace, fiica Lordului Byron, care a făcut primii pași în programarea computerelor în anii 1840. Autorul explorează personalitățile fascinante care au creat revoluția digitală din zilele noastre precum Vennevar Bush, Alan Turing, John von Neumann, J. C. R. Licklider, Doug Engelbart, Robert Noyce, Bill Gates, Steve Wozniak, Steve Jobs, Tim Berners-Lee și Larry Page.

Volumul de față este povestea modului în care au lucrat mințile lor și a ceea ce i-a făcut atât de inventivi. Este, de asemenea, o relatare a modului în care capacitatea lor de a colabora și de a stăpâni arta muncii în echipă i-a făcut să fie și mai creativi.
Într-o eră care caută să cultive inovația, creativitatea și munca în echipă, Inovatorii arată cum se petrec ele.

În 2011, revelatoarea biografie a lui Steve Jobs, fondatorul companiei Apple, scrisă de Walter Isaacson a devenit un fenomen global și unul dintre cele mai impresionante bestselleruri de nonficțiune din istorie. Acum, Isaacson ne spune povestea oamenilor care au format personalități ca Jobs și au făcut posibilă era digitală. Dacă doriți să înțelegeți cum se desfășoară, în mod real, inovația și felul în care colaborarea conduce la creativitate, atunci veți fi captivați de Inovatorii.

Argumentul traducătorului:
O temă de mare interes + un autor realmente pasionat de subiectul ales, exhaustiv documentat, abil în mânuirea cuvintelor și un maestru al construcției narative + o galerie de personaje reale cel puțin interesante (unele de-a dreptul fascinante) = un bestseller de prim rang, care nu poate fi și nu trebuie ratat. Inovatorii lui Walter Isaacson este o carte ce întrunește toate aceste atribute.

O istorie panoramică a revoluției tehnologice... O poveste exhaustivă, pasionantă... De-a lungul întregii sale relatări trepidante, Isaacson oferă portrete pline de viață – multe dintre ele bazate pe interviuri directe – [și] împletește cercetările prodigioase și anecdotele abil ticluite într-o narațiune plină de vigoare și captivantă despre vizionarii al căror zel și a căror imaginație continuă să ne transforme viața. Kirkus Reviews

Studiul captivant al lui Isaacson arată că progresul tehnologic este un sport de echipă. Publishers Weekly

Walter Isaacson a scris o carte captivantă despre geniu, în care explică modul în care munca în echipă poate duce la un produs creativ, de succes. Inovatorii este o istorie fascinantă a revoluției digitale în care se discută, printre altele, despre rolul important, dar deseori trecut cu vederea pe care l-au avut femeile încă de la început. Volumul oferă exemple valoroase despre cum se poate ajunge la rezultate fascinante doar în baza unei relații de colaborare. Sheryl Sandberg

Despre Autor

WALTER ISAACSON, CEO al Institutului Aspen, a fost președintele CNN și editor general al revistei Time. Este autorul cărților Steve Jobs (Publica 2012), Einstein: His Life and Universe, Benjamin Franklin: An american Life și Kissinger: A Biography și coautor al cărții The Wise Men: Six Friends and the World They Made. Locuiește la Washington, DC.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Comentariu/repros pentru autor - (21.04.2015)
Cartea se lectureaza precum un roman de aventuri. E cu adevarat vorba de aventuri dar ele apartin mintii umane. Excelent scrisa, densa, ritm alert, foarte documentata (asa cum Isaacson mi-a aratat si in "Jobs") volumul isi merita banii. Un singur repros - in opinia mea major - mi-as permite sa-i fac autorului american: faptul ca in decursul a cinci sute de pagini nu aminteste niciodata despre creatorul limbajului de programare "C", Dennis Ritchie, limbaj care fundamenteaza toate sistemele de operare din prezent fie ele Windows, Unix ori MacOS. Este ca si cum ai tine o prelegere de trei ore despre Apple dar n-ai aminti nicio clipa despre Steve Jobs. Ritchie este in lumea inginerilor IT de pretutindeni ceea ce a fost Jobs in domeniul inovatiei. Cei doi titani, unul celebru si bogat altul necunoscut ( nu stiu cat de sarac) au murit la o saptamana unul dupa celalalt. Despre decesul lui Jobs presa mondiala a vuit vreme indelungata, despre moartea celuilalt puteai afla din pura intamplare. Uneori soarta e nedreapta. Pacat ca foarte apreciatul jurnalist si biograf american nu i-a dedicat nici macar un rand acestui individ genial, ce singur a construit un limbaj de programare pe care se sprijina in buna masura si de mai bine de 40 de ani, lumea IT....