Elon Musk

  • Titlul original: Elon Musk
  • Ediția I 2024, paperback
  • Traducător: Louis Ulrich, Tudor Ulrich, Andreea Călin, Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
  • 736 pagini
  • ISBN: 978-606-722-587-7

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 149,00 lei

Special Price 96,85 lei

Descriere

Detalii

De la autorul cărții Steve Jobs și al altor biografii devenite bestseller, vine acum povestea uimitor de intimă a celui mai controversat și mai fascinant inovator din lume, un vizionar avangardist care ne-a deschis drumul spre era vehiculelor electrice, a explorării spațiale private și a inteligenței artificiale. Și să nu uităm de Twitter!

În copilăria petrecută în Africa de Sud, Elon Musk era chinuit deseori de bătăuși. Într-o zi, câțiva golani l-au împins de pe niște trepte de beton și l-au lovit până l-au desfigurat, iar fața lui tumefiată arăta ca o minge de carne vie. A stat internat o săptămână. Însă aceste răni fizice au fost nimic în comparație cu cele sufletești provocate de tatăl său, un inginer talentat, un visător charismatic, dar și un șarlatan cu personalitate agresivă. Impactul pe care l-a avut tatăl asupra psihicului său avea să persiste. Elon s-a transformat într-un bărbat infantil – dur, și totuși vulnerabil –, cu o toleranță la risc extrem de ridicată, o atracție spre dramă, un simț epic al misiunii și o intensitate maniacală dură, uneori distructivă.

La începutul lui 2022 – după un an marcat de reușita SpaceX de a lansa pe orbită 31 de rachete, după un milion de mașini vândute de Tesla și după ce a devenit cel mai bogat om din lume – Musk a vorbit cu regret despre obsesia lui irațională de a stârni drama. „Vreau să-mi schimb mentalitatea asta, de a fi mereu în criză, pe care o am deja de 14 ani sau, dacă mă gândesc mai bine, de când mă știu”, a spus el. A fost mai degrabă un comentariu melancolic, nu o rezoluție de Anul Nou. În timp ce spunea asta, cumpăra în secret acțiuni Twitter, locul de joacă suprem al lumii întregi. De-a lungul anilor, de fiecare dată când s-a simțit amenințat sau într-un loc întunecat, mintea lui s-a întors mereu la grozăvia agresiunilor din copilărie. Acum avea șansa să devină proprietarul locului de joacă.

Doi ani la rând, Walter Isaacson a fost umbra lui Musk, participând la ședințele acestuia, mergând cu el prin fabrici și petrecând ore în șir luându-i interviuri atât lui, cât și familiei sale, prietenilor, colegilor de birou și adversarilor. Rezultatul este o incursiune în culise revelatoare, plină de povești despre victorii și neliniști, care gravitează în jurul unei întrebări esențiale: sunt oare demonii care îl animă pe Musk indispensabili pentru a ajunge la inovație și progres?

Indiferent ce crezi despre Elon Musk, este un om care merită să fie înțeles, ceea ce face ca această carte să merite lectura. The Economist

În biografia Elon Musk, Walter Isaacson ne oferă nu doar o cronică antrenantă a vieții atât de încărcate a subiectului său, ci și câteva răspunsuri convingătoare. Wall Street Journal

Noua biografie semnată de Walter Isaacson livrează conform promisiunii: o cronică cuprinzătoare și atent relatată a vieții mogulului din tehnologie; o cronică similară, inclusiv prin grosime, cu cea a lui Steve Jobs. Această biografie ne dezvăluie nu doar munca lui Musk la Tesla, SpaceX, OpenAI și altele companii, ci și cum și de ce plănuiește să obțină ce dorește. Politico

Cartea are tot ce te-ai aștepta de la o biografie a lui Musk: tragedie, triumf și tumult… Chiar dacă multe dintre lucrurile dezvăluite vor ajunge subiecte de știri, fondatorii și antreprenorii vor descoperi lecții valoroase. Inc.

Unul dintre cei mai buni biografi din lume a scris o carte mare despre unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Această biografie captivantă, bazată pe mai mult de o sută de interviuri, este povestea unui om vanitos, sclipitor și uneori crud, ale cărui ambiții modelează în mod activ viitorul omenirii. Ron Charles

#1 Bestseller New York Times

Despre Autor

Walter Isaacson a scris biografiile lui Jennifer Doudna, Leonardo da Vinci, Steve Jobs, Albert Einstein, Benjamin Franklin și Henry Kissinger. De asemenea, este autorul cărții Inovatorii și coautorul volumului The Wise Men. A fost editorul Time, CEO CNN și CEO al Institutului Aspen. În 2023 a fost laureat al National Humanities Medal. Este profesor de istorie la Tulane University și locuiește împreună cu soția sa în New Orleans.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor