Îngerii mai buni ai naturii noastre

De ce s-a diminuat violența
  • Titlul original: The Better Angels of Our Nature
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
  • 888 pagini
  • ISBN: 978-606-722-365-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 119,00 lei

Special Price 95,20 lei

Descriere

Detalii

Fluxul necontenit de știri despre război, crime și terorism creează aparența că lumea devine din ce în ce mai sângeroasă. Dar în această lucrare captivantă , Steven Pinker arată că în realitate violența s-a diminuat de-a lungul unor perioade istorice îndelungate . Cum s-au petrecut lucrurile? Pinker examinează demonii lăuntrici care ne înclină spre violență și îngerii mai buni care ne îndepărtează de ea și arată modul în care schimbări ale ideilor și practicilor le-au permis îngerilor noștri mai buni să triumfe. Pe parcurs, el demontează numeroase mituri despre violență și ne prezintă o nouă pledoarie pentru modernitate și iluminism. Această carte spirituală continuă eforturile anterioare ale lui Pinker de explorare a naturii umane, îmbinând psihologia și istoria ca să ne prezinte o remarcabilă imagine a modului în care am învins treptat violența.

Îngerii mai buni ai naturii noastre este o realizare monumentală. Cartea lui Pinker va face ca pesimiștilor să le fie mult mai greu să se agațe de viziunea lor sumbră despre viitor. Indiferent dacă războiul este o străveche adaptare sau o dăunătoare corupere culturală, învățăm cum să îl învingem.
Slate.com

Pentru oricine este interesat de natura umană, materialul este captivant, iar când textul devine dificil, Pinker știe cum să-l facă mai accesibil cu ajutorul unor comentarii ironice și cu o notă de umor.... O carte excepțional de importantă. A stăpâni un asemenea volum de cercetări, acoperind atât de multe domenii diferite, este o realizare magistrală.
The New York Times Book Review

Un Pinker clasic, înțesat de fapte, cifre și speculații; o carte mare și complexă, care merită din plin efortul lecturii datorită veștilor bune pe care ni le aduce.
Kirkus Review

O mostră subtilă de filosofie naturală, aptă să rivalizeze cu marii gânditori iluminiști... Pe deasupra, Pinker scrie ca un înger.
The Economist

Una dintre cele mai importante cărți pe care le-am citit – nu doar anul acesta, ci de când mă știu.
Bill Gates

ÎN PREZENT ESTE POSIBIL SĂ TRĂIM ÎN CEA MAI PAȘNICĂ EPOCĂ DIN EXISTENȚA OMENIRII

Despre Autor

STEVEN PINKER este Johnstone Professor of Psychology la Harvard University. Cercetările sale privind limbajul și cogniția au fost premiate de National Academy of Sciences, Royal Institution of Great Britain, American Psychological Association și Cognitive Neuroscience Society.

A primit și o serie de distincții academice, opt doctorate onorifice și numeroase premii pentru cele unsprezece cărți ale sale, printre care Simțul stilului [Publica, 2015], Cum funcționează mintea [All, 2009], The Blank Slate. I s-a decernat titlul de Humanist of the Year și a fost inclus pe listele „The World's Top 100 Public Intellectuals”, a revistei Foreign Policy, și „The 100 Most Influential People in the World Today”, a revistei Time.

În prezent prezidează colectivul de cercetători care elaborează The American Heritage Dictionary și scrie frecvent pentru The New York Times, Time, The New Republic și alte publicații.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
5* - (30.12.2020)
O carte exceptional de buna... usor de citit (daca va sperie numărul de pagini si credeți ca ramane la categoria: de citit cândva!)
#istorie/economie/politica/sociologie/psihologie/ monden/artistic/ #concluzii
Steven Pinker descrie si redefinește *magistral*perioade de timp/evenimente din istoria omenirii!