Metoda Bullet Journal

Urmăriți trecutul, organizați prezentul, proiectați viitorul
  • Titlul original: The Bullet Journal Method
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Iulia Bertea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 320 pagini
  • ISBN: 978-606-722-345-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

În această carte, Ryder Carroll, creatorul Bullet Journal, un sistem de organizare extrem de popular, vă arată cum să folosiți această metodă pentru a:

URMĂRI TRECUTUL
Folosind numai un caiet și un pix, țineți evidența ideilor și a obiectivelor într-un mod clar, cuprinzător și organizat.

ORDONA PREZENTUL
Regăsiți-vă calmul zilnic, prioritizând și reducând volumul de muncă și abordându-vă lista de sarcini mai concentrați și mai productivi.

PLANIFICA VIITORUL
Stabiliți și evaluați obiectivele pe termen scurt și lung, planificați proiecte mai complexe cu simplitate și eficiență și trăiți-vă viața cu intenție, scop și sens.

Asemenea multora dintre noi, Ryder Carroll a încercat tot felul de metode pentru a se organiza mai bine – nenumărate aplicații, sisteme, agende planificatoare și multe altele. Nimic nu l-a ajutat cu adevărat. Apoi și-a inventat propriul sistem, care necesita doar hârtie și un pix, și a constatat că acesta era atât eficient, cât și liniștitor. Le-a împărtășit metoda câtorva prieteni și, într-un timp foarte scurt, aceasta s-a viralizat, transformându-se într-un fenomen internațional. În prezent, sute de mii de fani Bullet Journal duc vestea mai departe și citesc blogul și newsletterul lui Ryder.

Sistemul combină elementele unei liste de dorințe, a unei liste de sarcini și a unui jurnal. Simplifică procesul de captare a ideilor din minte (un martor neconsecvent) și de scriere a acestora, pentru a le vedea clar și a decide cum veți proceda mai departe. Vă ajuta să identificați lucrurile care contează și să vă stabiliți obiective în consecință. Divizând obiectivele pe termen lung în pași mărunți și concreți, utilizatorii își pot alcătui harta unui drum mai accesibil către îmbunătățire continuă, reușind să rămână concentrați în pofida avalanșei permanente de solicitări exterioare.

Dar aceasta este mult mai mult decât o carte despre managementul timpului. Este și un manifest pentru ceea ce Ryder numește „viață trăită cu intenționalitate”: a vă asigura că acțiunile voastre sunt aliniate cu convingerile pe care le aveți. Chiar dacă folosiți deja un Bullet Journal, această carte vă oferă noi exerciții pentru a deveni mai calmi și mai concentrați, noi idei revelatoare despre cum să vă stabiliți prioritățile mai bine și o nouă perspectivă asupra puterii instrumentelor analoage într-o lume digitală.

Bullet Journal este unul dintre cele mai elegante și mai eficiente sisteme de productivitate pe care le-am întâlnit vreodată. Vă va ajuta nu doar să vă organizați mai bine, ci și să deveniți mai buni. Recomand cu încredere această carte (și metoda aferentă) oricui își dorește să obțină mai mult de la viață. — CAL NEWPORT, autorul cărții Deep Work

Indiferent dacă sunteți deja un utilizator experimentat al jurnalelor sau dacă v-ați dorit mereu să explorați beneficiile unui jurnal, Metoda Bullet Journal simplifică procesul de așternere a gândurilor pe hârtie și, cu siguranță, vă va transforma viața în mai multe moduri decât vă puteți imagina. — HAL ELROD, autorul cărții The Miracle Morning

Pe lângă abilitatea Bullet Journal de a organiza și prioritiza sarcinile, popularitatea paginilor dedicate ținerii evidenței unor aspecte precum starea de spirit și recunoștința i-a determinat pe experți să tragă concluzia că acest tip de jurnal poate fi eficient în combaterea anxietății, întrucât face sarcinile să pară mai ușor de abordat și de gestionat. — Independent

Despre Autor

RYDER CARROLL este designer de produse digitale şi inventatorul Bullet Journal. S-a bucurat de privilegiul de a colabora cu companii precum Adidas, American Express, Cisco, IBM, Macy's şi HP. A apărut în publicații precum New York Times, LA Times, Fast Company, Bloomberg, Lifehacker şi Mashable. Recent a susținut un discurs TEDx pe subiectul intenționalității.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
O carte pe care o recomand - (22.07.2020)
Cartea Metoda Bullet Journal este o colecție de metode de productivitate și mindfulness care au fost integrate într-un sistem logic de lucru. Deși nu este o lectură ușoară din cauza stilului în care este scrisă, cartea este fără doar și poate o lectură utilă pentru oricine vrea să preia controlul asupra propriei vieți. Sistemul BuJo ne ajută să facem "curățenie" în viața noastră, astfel încât să ne concentrăm doar pe ceea ce este ne aduce bucurie și este cu adevărat important pentru noi. Citeste recenzia cartii aici https://www.businessguts.ro/recenzie-carte-metoda-bullet-journal/