Mintea organizată

Cum să gândeşti corect în era supraîncărcării informaţiei
  • Titlul original: The Organized Mind
  • Ediția I 2015, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 744 pagini
  • ISBN: 978-606-722-051-3

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Era informației este cu siguranță minunată, dar ne scufundă în big data, little data și tot ceea ce se află între ele. Pe măsură ce dau năvală în viața noastră cotidiană știri, texte, facturi, aplicații, creații artistice și sfaturi, suntem nevoiți să luăm decizii mai multe și mai rapide decât oricând în trecut. Nu-i de mirare, așadar, că americanul mediu declară frecvent că-și pierde cheile de la mașină sau ochelarii de citit, că ratează întâlniri și că se simte epuizat de efortul pe care trebuie să-l facă pentru a ține pasul cu viața... Așa se face că unii oameni au ajuns să susțină cu tărie ideea de management al hiperfluxului de informații.

În Mintea organizată, în capitole incitante și amuzante despre orice – de la sertarul cu mărunțișuri desperecheate din bucătărie până la îngrijirea sănătății și jocurile de noroc din Las Vegas sau de la cele patru componente ale sistemului atenției umane până la raționamentul bayesian–, Levitin prezintă cum se pot aplica în viața cotidiană ultimele cercetări din neuroștiința atenției și memoriei, pentru a fi în stare să ne organizăm mai bine locuința, locul de muncă și viața.

Daniel J. Levitin face mai multe observații pertinente decât oricare alt specialist în neuroștiințe din câți cunosc eu. Mintea organizată este inteligentă, importantă și excelent scrisă.
Daniel Gilbert, Harvard University, autorul cărții Stumbling on Happiness

Mintea organizată este o sinteză erudită a propriilor cercetări ale autorului, a recentelor progrese în modul nostru de-a înțelege atenția și memoria, precum și o perspectivă profundă asupra modalităților în care funcționează mintea omenească.
Stanley B. Prusiner, MD, laureat al Premiului Nobel, director al Institute for Neurodegenerative Diseases de la University of California, San Francisco

O carte sclipitoare și incitantă despre știința gândirii. Mintea organizată oferă instrumentele de care avem nevoie ca să înțelegem și să stăpânim potopul de informații care ne asaltează în fiecare zi.
Jerome Groopman, MD, și Pamela Hartzband, MD, Harvard Medical School, autorii cărții Your Medical Mind

Despre Autor

DANIEL J. LEVITIN, PhD, este profesor de Psihologie și Neuroștiințe Comportamentale la McGill University și decanul Colegiului de Arte și Discipline Umaniste de la Minerva Schools, Keck Graduate Institute. Este autor al unor besteslleruri elogiate de New York Times, printre care This Is Your Brain on Music și The World in Six Songs.

Cărțile sale au fost traduse în peste 20 de țări.

Înainte de a deveni expert în neuroștiințe, Levitin a lucrat ca instrumentist, inginer de sunet și producător muzical și a colaborat cu artiști precum Stevie Wonder sau membrii formației rock americane Blue Öyster Cult. A cântat la saxofon și chitară alături de Sting, Bobby McFerrin, David Byrne și Rodney Crowell.

A publicat numeroase articole în reviste de știință, dar și muzicale, cum ar fi Grammy sau Billboard. Locuiște în Montréal, Quebec, și San Francisco Bay Area.

Opinia cititorilor
O lectura fascinanta - (23.08.2016)
O care nemapomenita ce te face sa vezi lucrurile din jurul tau intr-o perspectiva diferita. Am citit aceasta carte de doua ori si am fost mereu surprins de multimea informatiilor expuse, legate de felul in care functioneaza creierul uman si de modul in care accesam informatiile "depozitate" in interiorul creierului nostru.

Am invatat de ce este foarte bine sa fiu organizat, de ce unii oameni lucreaza mai bine in medii ordonate in timp ce altii lucreaza mult mai bine in medii dezordonate, si nu numai atat, dar am invatat si cum sa-mi pastrez eficienta atunci cand lucrez, concentrandu-ma numai pe un anumit numar de activitati in acelasi timp.

Recomand aceasta carte oricui vrea sa afle mai multe despre propria minte, si despre cum sa duca la bun sfarsit orice activitate mult mai eficient, organizandu-si locul in care-si desfasoara activitatea si aplicand cateva principii simple expuse in aceasta carte.