Coach-ul

  • Titlul original: Le Coach
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Valentin Protopopescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 232 pagini
  • ISBN: 978-606-722-239-5

Disponibilitate: În stoc

39,00 lei
Descriere

Detalii

Coach-ul este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

Patrick Mouratoglou, coach-ul Serenei Williams, comentator la Eurosport şi la numeroase alte televiziuni internaţionale, conduce în Franța, de peste două decenii, o academie de tenis recunoscută pe plan mondial. În această carte extrem de personală, Patrick Mouratoglou vorbește despre pasiunea sa pentru tenis, dar şi despre angajamentele şi întâlnirile cu unii dintre cei mai importanţi tenismeni ai planetei. Sprijinindu-se pe experienţa personală, el explică principiile metodei pe care a omologat-o, pentru a permite fiecăruia dintre noi să-şi exploateze pe deplin potenţialul.

Antrenorul este cel care analizează punctele forte şi slăbiciunile elevului său, iar apoi elaborează o strategie pentru dezvoltarea jocului acestuia. Strategia gata elaborată va fi pusă în practică pe teren, zi după zi.

Coach-ul este cel care conduce echipa din jurul tenismenului. El este un generalist care nu e specialist nici în pregătirea fizică, nici în domeniul medical, dar care posedă o înţelegere suficientă a acestor domenii pentru a face apel la ştiinţa tehnicienilor ghidându-le intervenţiile în raport cu nevoile jucătorului.
El interacționează direct cu jucătorul. Stabileşte un loc privilegiat cu elevul său, pătrunzând în lumea acestuia pentru a ajunge la chintesență. El îşi conduce elevul către o înţelegere mai bună a obiectivelor, îi dezvoltă gândirea apelând la instrumentele tehnice şi tactice. Datorită percepției sale de o mare finețe, un coach îl va ajuta pe tenismen să-și folosească resursele de care are nevoie pentru îndeplinirea obiectivului. Îl învaţă să-şi stăpânească emoţiile, acţionează acele resorturi interioare pentru a-l determina să ia deciziile care-l vor ghida spre victorie.

PATRICK MOURATOGLOU

Patrick nu este doar un coach mare, ci unul fenomenal. Indiferent de jucători, cu toţii se simt îngroziţi de ideea că urmează să înfrunte un adversar antrenat de Mouratoglou.

SERENA WILLIAMS

Și eu am avut norocul să-l întâlnesc pe Patrick. Este un mare coach şi o fiinţă formidabilă.

JÉRÉMY CHARDY

Din punctul meu de vedere, Patrick Mouratoglou este „Mentalistul”.

MARTINA HINGIS

Patrick m-a ajutat să redevin o mare campioană.

SERENA WILLIAMS

Despre Autor

PATRICK MOURATOGLOU s-a născut în Franța, la Neuilly-sur-Seine, în 1970. Este antrenor de tenis şi consultant sportiv de televiziune. În 1996, a fondat propria şcoală de tenis, Mouratoglou Tennis Academy.

Opinia cititorilor