Coach-ul

  • Titlul original: Le Coach
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Valentin Protopopescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 232 pagini
  • ISBN: 978-606-722-239-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 34,30 lei

Descriere

Detalii

Patrick Mouratoglou, fostul coach al Serenei Williams și actualul coach al Simonei Halep (2022), comentator la Eurosport și la numeroase alte televiziuni internaționale, conduce în Franța, de peste două decenii, o academie de tenis recunoscută pe plan mondial. În această carte extrem de personală, Patrick Mouratoglou vorbește despre pasiunea sa pentru tenis, dar și despre angajamentele și întâlnirile cu unii dintre cei mai importanți tenismeni ai planetei. Sprijinindu-se pe experiența personală, el explică principiile metodei pe care a omologat-o, pentru a permite fiecăruia dintre noi să-și exploateze pe deplin potențialul. 

PATRICK MOURATOGLOU:

Antrenorul este cel care analizează punctele forte și slăbiciunile elevului său, iar apoi elaborează o strategie pentru dezvoltarea jocului acestuia. Strategia gata elaborată va fi pusă în practică pe teren, zi după zi.

Coach-ul este cel care conduce echipa din jurul tenismenului. El este un generalist care nu e specialist nici în pregătirea fizică, nici în domeniul medical, dar care posedă o înțelegere suficientă a acestor domenii pentru a face apel la știința tehnicienilor ghidându-le intervențiile în raport cu nevoile jucătorului.

El interacționează direct cu jucătorul. Stabilește un loc privilegiat cu elevul său, pătrunzând în lumea acestuia pentru a ajunge la chintesență. El îşi conduce elevul către o înțelegere mai bună a obiectivelor, îi dezvoltă gândirea apelând la instrumentele tehnice și tactice. Datorită percepției sale de o mare finețe, un coach îl va ajuta pe tenismen să-și folosească resursele de care are nevoie pentru îndeplinirea obiectivului. Îl învață să-și stăpânească emoțiile, acționează acele resorturi interioare pentru a-l determina să ia deciziile care-l vor ghida spre victorie.


Patrick m-a ajutat să redevin o mare campioană. Patrick nu este doar un coach mare, ci unul fenomenal. Indiferent de jucători, cu toții se simt îngroziți de ideea că urmează să înfrunte un adversar antrenat de Mouratoglou.
SERENA WILLIAMS

Și eu am avut norocul să-l întâlnesc pe Patrick. Este un mare coach și o ființă formidabilă.
JÉRÉMY CHARDY

Din punctul meu de vedere, Patrick Mouratoglou este „Mentalistul”.
MARTINA HINGIS

 

Despre Autor

PATRICK MOURATOGLOU s-a născut în Franța, la Neuilly-sur-Seine, în 1970. Este antrenor de tenis şi consultant sportiv de televiziune. În 1996, a fondat propria şcoală de tenis, Mouratoglou Tennis Academy.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor