Shoe Dog

Memoriile creatorului Nike
  • Titlul original: Shoe Dog
  • Ediția I 2016, paperback
  • Traducător: Louis Ulrich
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 504 pagini
  • ISBN: 978-606-722-226-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 69,00 lei

Special Price 55,20 lei

Descriere

Detalii

Knight povesteşte despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre eșecurile zdrobitoare, despre concurenții nemiloși, despre numărul mare de sceptici, dușmani și bancheri ostili, dar și despre numeroasele sale triumfuri emoționante și reveniri spectaculoase. Dar mai presus de toate, Knight evocă relațiile fundamentale, care au constituit inima și sufletul Nike, cu fostul său antrenor de atletism, irascibilul și charismaticul Bill Bowerman, și cu primii săi angajați, un grup pestriț de neadaptați și savanți, care a devenit rapid o frăție în centrul căreia se afla swoosh.

Împreună, valorificând puterea electrizantă a unei viziuni îndrăznețe și o credință împărtășită în puterea mântuitoare, transformatoare a sportului, au creat un brand și o cultură care a schimbat totul.

Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din lume, Phil Knight este fondatorul Nike, Inc. A fost CEO al companiei din 1964 până în 2004 și președinte al consiliului de administrație până în 2016. Trăiește în Oregon împreună cu soția lui, Penny.

Shoe Dog este o incredibilă poveste americană despre noroc, curaj, știință și alchimia magică dintre câteva personaje excentrice care s-au reunit pentru a construi Nike. Faptul că s-a întâmplat așa ceva este un miracol deoarece, după cum am aflat din cartea de față, deși suntem o națiune ce proslăvește spiritul întreprinzător, excelăm și în zădărnicirea lui. Lecțiile pe care ni le dă Phil Knight cu privire la antreprenoriat și la obstacolele cu care se confruntă un om care încearcă să creeze ceva sunt inestimabile. Paginile pe care le-am îndoit sunt prea numeroase pentru a le menționa.

ABRAHAM VERGHESE, autor al cărții Cutting for Stone, bestseller New York Times

Îl știam pe Phil Knight de când eram copil, dar nu l-am cunoscut cu adevărat până când n-am deschis această carte minunată, uimitoare, intimă. Lucru valabil și pentru Nike. Am purtat cu mândrie echipamentul produs de ei, dar nu mi-am dat seama că în spatele fiecărui swoosh stătea o saga remarcabilă despre inovație, supraviețuire și triumf. Sinceră, amuzantă, plină de suspans, elaborată – aceasta este o carte de memorii pentru cei ce iubesc sportul, dar mai presus de toate este o carte de memorii pentru cei ce iubesc autobiografiile.

ANDRE AGASSI, autor al cărții Open, bestseller New York Times

Shoe Dog este călătoria unui erou extraordinar, o epopee despre credință, hotărâre fără pereche, excelență, eșec, triumf, înțelepciune câștigată cu greu și iubire. Faptul că Nike există, e pur și simplu un miracol. Am terminat ultima propoziție plină de admirație, inspirată și recunoscătoare pentru experiență.

LISA GENOVA, autoare a cărților Still Alice și Inside the O'Briens, best-selleruri New York Times

O odisee emoționantă, extrem de amuzantă, din care înveți multe despre inovație și creativitate. Phil Knight ne aduce înapoi la momentul în care s-a născut swoosh, își reamintește cum, la început, implora băncile reticente să-i împrumute bani, cum a strâns o echipă de neadaptați excentrici, dar geniali, cum au muncit împreună pentru a construi ceva unic, care a dus la o schimbare de paradigmă. O inspirație pentru oricine are un vis neconvențional.

MICHAEL SPENCE, câștigător al Premiului Nobel pentru Economie

Despre Autor

Tânăr, curios, proaspăt ieșit de pe băncile școlii de afaceri, Phil Knight a împrumutat 50 de dolari de la tatăl său și a lansat o companie cu o misiune simplă: să importe din Japonia pantofi de alergare ieftini și de foarte bună calitate. În primul an, 1964, Knight a vândut pantofii din portbagajul mașinii sale Plymouth Valiant și a avut încasări de 8 000 de dolari. Astăzi vânzările anuale ale companiei Nike se ridică la 30 de miliarde de dolari. În această epocă a start-upurilor, Nike, compania lui Knight, reprezintă standardul cel mai înalt, iar swoosh este mai mult decât un simplu logo. Simbol al grației și măreției, swoosh este una dintre puținele imagini legendare recunoscute imediat în orice colț al lumii.

Însă Knight, omul din spatele swoosh, a fost întotdeauna un mister. Acum, într-o surprinzătoare, modestă, nefiltrată, amuzantă și minunat cizelată carte de memorii, el ne spune în cele din urmă povestea sa.

Totul începe cu un clasic moment de răscruce. La 24 de ani, călătorind cu rucsacul în spate prin Asia, Europa și Africa, încercând din răsputeri să găsească răspunsuri la marile întrebări ale vieții, Knight decide că singura cale care i se potrivește este cea neconvențională. Decât să lucreze pentru o mare corporație, va crea ceva pentru sine, ceva nou, dinamic, diferit.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Just Do It in cateva sute de pagini - (13.12.2017)
Shoe Dog este o poveste fascinanta de viata, de business, de branding si marketing. Este acel tip de carte pe care odata ce ai pus mana pe ea cu greu o vei uita pe noptiera sau pe masa de lucru. Este clar despre: Just Do It!