Dilema omnivorului

Patru feluri de mâncare: o istorie naturală
  • Titlul original: The Omnivore's Dilemma
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 592 pagini
  • ISBN: 978-606-722-234-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 69,00 lei

Special Price 48,30 lei

Descriere

Detalii

Dilema omnivorului este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management.

„Ce ar trebui să mâncăm la cină?“ Într-o măsură sau alta, această întrebare simplă asaltează orice creatură confruntată cu o mare varietate de lucruri pe care le poate mânca. Având de ales dintre nenumăratele alimente potențiale pe care le oferă natura, oamenii au fost nevoiți să învețe care dintre ele sunt sigure și care nu sunt – ce ciuperci trebuie evitate, de exemplu, și ce afine putem savura.

Pollan a împărțit Dilema omnivorului în trei părți, câte una pentru fiecare dintre lanțurile trofice care ne susțin: mâncarea industrializată, mâncarea alternativă sau „organică“ și alimentele pe care oamenii și le procură singuri, din vânat, cules și grădinărit. Pollan urmărește fiecare lanț trofic literalmente din pământ până pe masă, subliniind relația noastră coevolutivă cu speciile pe seama cărora trăim. El încheie fiecare secțiune așezându-se la masă – la McDonald's, acasă cu familia, la o cină cu alimente de la Whole Foods, și la o revoluționară fermă „transorganică“ din Virginia.

Pentru fiecare masă, el reconstituie proveniența tuturor alimentelor consumate, dezvăluind componentele ascunse pe care le ingerăm fără știrea noastră și explicând modul în care preferința față de anumite alimente reflectă moștenirea noastră ambientală și biologică.

Dilema omnivorului este o invitație adresată tuturor de a gândi în profunzime ramificațiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan întreprinde un pelerinaj de-a lungul lanțurilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentația etică.

The New Yorker

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente și atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele și tabuurile alimentare până la modul în care evităm nu doar animalitatea hranei noastre, ci și propria animalitate. Autorul este atent la propriile emoții și gânduri, ca să vadă cum îl afectează ceea ce face și ceea ce mănâncă, ca să afle mai multe și să explice ceea ce știe. Abordarea lui este impregnată de sinceritate și conștiință de sine. Cauza lui este justă, gândirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingătoare. Aveți grijă ce mâncați!

The Washington Post

Michael Pollan este un magician. El transformă porumbul și vacile, porcii și găinile într-o sclipitoare și revelatoare descriere a modului în care producem, vindem și ne chinuim să decidem ce să mâncăm. Dacă ați socotit vreodată că întrebarea „Ce să mănânc?” este una simplă, vă veți răzgândi după ce veți citi ardentul rechizitoriu pe care Pollan îl face industriei alimentare actuale – și veți afla modul în care el întrezărește unele alternative însuflețitoare. Mi-a plăcut atât de mult această carte, încât nu aș fi vrut să se încheie.

The Seattle Times

Profundă, captivantă... Este puțin probabil să găsiți o explicație mai bună a surselor exacte din care provine mâncarea voastră.

The New York Times Book Review

Despre Autor

Michael Pollan este autorul cărților Cooked, Food Rules, In Defense of Food și The Botany of Desire, toate bestselleruri New York Times. Este profesor de jurnalism la Universitatea Berkeley și colaborator al New York Times Magazine. Articolele sale despre alimentație și agricultură au primit numeroase distincții de-a lungul timpului, printre care Reuters/World Conservation Union Global Award pentru Jurnalism de Mediu, James Beard Award și Genesis Award din partea American Humane Association. În 2010, revista Time l-a desemnat printre cei mai influenți o sută de oameni din lume. Pentru mai multe detalii, accesați www.michaelpollan.com

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor