Idei rebele

Puterea gândirii diverse

  • Titlul original: REBEL IDEAS: The Power of Diverse Thinking
  • Ediția I 2021, paperback
  • Traducător: Mihaela Sofonea
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 312 pagini
  • ISBN: 978-606-722-457-3

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 34,30 lei

Descriere

Detalii

Ideile sunt peste tot, dar cele care au cel mai mare potențial de a rezolva probleme, de a transforma afaceri și de a schimba vieți sunt adesea greu de identificat. Chiar și când recunoaștem ideile bune, aplicarea lor la obstacolele cotidiene – fie la locul de muncă, fie acasă, fie în instituțiile noastre – poate părea insurmontabilă. Însă Matthew Syed ne spune că nu trebuie să fie astfel.

În Idei rebele, susține că puterea creierului nostru nu este suficientă. Pentru a aborda probleme, de la schimbările climatice până la declinul economic, va trebui să folosim puterea „diversității cognitive”. Bazându-se pe psihologie, genetică și nu numai, Syed utilizează scenarii din viața reală, printre care eșecul CIA dinainte de 9/11 și dezastrul de comunicare de pe vârful Everest, cu scopul de a ne familiariza cu adevărata putere a gândirii diferite.

Idei rebele poate consolida orice tip de echipă și include sfaturi despre cum putem, ca indivizi, să adoptăm potențialul „mentalității de outsider” ca fiind cel mai mare atu al nostru.

UN MAESTRU AL GENULUI. The Times

O carte uluitoare… După cum scrie autorul, disponibilitatea de a împărtăși cunoștințe dă roade într-o lume a complexității.The Economist

O lectură captivantă, plină de inteligență și perspectivă.James Dyson

Fascinantă… Acest volum demonstrează în mod convingător că diversitatea cognitivă mărește inteligența colectivă. — The Times

Pe un subiect vital și încă trecut cu vederea, Matthew Syed a strâns o serie de dovezi riguroase… O realizare uimitoare.Tim Harford, autorul cărții Dezordonat

Sunday Times instant bestseller

Despre Autor

Matthew Syed scrie editoriale premiate și articole de specialitate pentru The Times. Este invitat în emisiunea de știri a BBC Newsnight și apare cu regularitate la CNN International și la World Service TV.

După absolvirea Universității Oxford și câștigarea premiului First in Politics, Philosophy and Economics, Syed a devenit campionul Marii Britanii la tenis de masă, titlu pe care și l-a apărat aproape zece ani. A fost de trei ori campionul Commonwealth și a reprezentat de două ori Anglia la Jocurile Olimpice.

Este fondatorul companiei Matthew Syed Consulting și gazda podcastului Flintoff, Savage and the Ping Pong Guy.

Este autorul cărților Gândirea de tip cutie neagră, care ne arată că reușitele creative au la bază mai multe eșecuri, și Cei mai buni.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor