Dezordonat

Puterea dezordinii de a ne transforma viața
  • Titlul original: Messy
  • Ediția I 2017 paperback
  • Traducător: Monica Lungu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 360 pagini
  • ISBN: 978-606-722-249-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 39,20 lei

Descriere

Detalii

În această carte, Tim Harford vorbește despre beneficiile dezordinii: explică motivele pentru care este important să fim dezordonați, pentru care rezistăm tentației de a fi astfel și cele pentru care ar trebui să acceptăm dezordinea ca pe un fapt real. Pornind de la o serie de cercetări din neuroștiință, psihologie și științe sociale și de la exemple captivante de oameni care fac lucruri extraordinare, Tim Harford încearcă să explice că printre valorile umane general acceptate – de exemplu, creativitatea, receptivitatea și energia – ar trebui să se afle și dezordinea, confuzia și problemele pe care le generează acestea. 

De la studioul de înregistrare al muzicianului Brian Eno la Memorialul Lincoln și Martin Luther King Jr. și de la sala de întâlniri la sala de clasă, dezordinea se află la baza modului în care inovăm, în care atingem performanța sau în care interacționăm unii cu alții – pe scurt, a modului în care atingem succesul.

Din paginile acestei cărți veți învăța care sunt legăturile nebănuite dintre creativitate și dezordine, veți înțelege cum schimbările bruște de plan, oamenii necunoscuți și evenimentele neprevăzute, care, altminteri, vă enervează și vă provoacă teamă, vă pot ajuta să aveți idei bune și să generați noi oportunități. În plus, veți ajunge să înțelegeți că sub masca înclinației naturale spre organizare stă o fragilitate care ne împiedică să inovăm.

O CARTE ABSOLUT FASCINANTĂ.
TIM HARFORD DEMONSTREAZĂ CĂ, DACĂ VREI SĂ FII CREATIV ȘI ENERGIC, AI NEVOIE DE PUȚIN MAI MULTĂ DEZORDINE ÎN VIAȚA TA.
Adam Grant, autorul bestsellerurilor A da și a lua și Originalii

Dezordonat merge dincolo de discursurile învechite despre birourile peste care domină haosul, considerate un semn al creativității, și analizează în profunzime noțiunea de dezordine. Autorul explică haosul pe care îl pot genera obiectivele rigide, modul în care liderii imprevizibili ajung să aibă succes și faptul că flexibilitatea și improvizația pot face diferența.
The Washington Post

FIECARE CARTE SCRISĂ DE TIM HARFORD ESTE UN MOTIV DE SĂRBĂTOARE.
Malcolm Gladwell, autorul cărților Excepționalii, Blink, Ce a văzut câinele și David și Goliat

În viață, uneori e ușor, alteori e greu și, câteodată, planurile zilnice nu se pot ajusta în cazul unor evenimente neașteptate. De aceea te invităm să parcurgi această carte și să descoperi cum să evadezi din ordine pentru a fi creativ și pentru a excela în ceea ce întreprinzi.
UniCredit Bank

Apariția în limba română a cărții Dezordonat este susținută de UniCredit Bank.

Despre Autor

Tim Harford este autorul cărților The Undercover Economist, The Undercover Economist Strikes Back, The Logic of Life și Adapt și membru al consiliului editorial al Financial Times, unde semnează rubrica „Dear Economist”. Colaborează regulat cu revistele Slate şi Forbes și cu emisiunea NPR Marketplace.
A fost prezentatorul emisiunii Trust Me, I'm an Economist și, în prezent, este gazda emisiunii More or Less.
A fost economist la Banca Mondială și profesor de Economie la Oxford. În 2015, a câștigat Premiul de Excelență în Jurnalism al Royal Statistical Society și Premiul Society of Business Economists. Locuiește la Londra împreună cu soția sa și cele două fiice ale lor.

Opinia cititorilor