David și Goliat

Outsideri, inadaptați și arta luptei cu gigantii
  • Titlul original: David and Goliath
  • Ediția I 2013, paperback
  • Traducător: Dan Crăciun
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 312 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-74-4

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 55,00 lei

Special Price 38,50 lei

Descriere

Detalii

David și Goliat este o carte despre ceea ce se întâmplă atunci când oameni obișnuiți dau piept cu giganții. Prin „giganți“ înțeleg adversari puternici de orice fel – de la armate și războinici grozavi până la dizabilitate, nenoroc și asuprire. Fiecare capitol spune povestea unei alte persoane – celebră sau necunoscută, de rând ori sclipitoare – care s-a confruntat cu o provocare disproporționată și a fost nevoită să-i facă față. Trebuie să joc ca la carte ori să-mi urmez instinctul? Să perseverez ori să mă dau bătut? Să ripostez ori să iert?

Prin aceste povești, vreau să explorez două idei. Prima este aceea că mare parte din ceea ce noi considerăm de preț în lumea noastră izvorăște din aceste tipuri de conflicte inegale, deoarece actul de-a înfrunta șansa potrivnică naște măreție și frumusețe. Și în al doilea rând, faptul că de regulă înțelegem greșit aceste conflicte. Le interpretăm anapoda. Le răstălmăcim. Giganții nu sunt ceea ce credem noi că sunt.

Ceea ce urmează a intrat în legendă. David pune o piatră în punga de piele a unei praștii și-o aruncă în fruntea descoperită a lui Goliat. Uriașul se prăbușește, amețit. David fuge către el, smulge sabia gigantului și-i taie capul. „Iar filistenii, văzând că viteazul lor a murit“, sună relatarea biblică, „au luat-o la fugă.“

Bătălia este miraculos câștigată de către outsider care, după toate așteptările, n-ar fi avut cum să câștige. Așa a ajuns expresia „David și Goliat“ să fie implantată în limbajul de zi cu zi – ca o metaforă a victoriei improbabile. Iar problema acestei versiuni a evenimentelor este că aproape totul în ea este greșit.

Ceea ce au văzut israeliții de pe vârful dealului era un gigant înfricoșător. În realitate, tocmai ceea ce-i dăruise uriașului statura era, de asemenea, sursa celor mai mari slăbiciuni ale sale. Este aici o lecție plină de forță despre bătăliile cu toate tipurile de giganți.
De-atâta timp, am spus acest gen de istorii greșit. David și Goliat ne arată cum să le spunem bine. MALCOLM GLADWELL

Dacă ești interesat de domenii precum business, management, leadership, marketing, psihologie, sociologie sau dezvoltare personală, sigur vei găsi ceva care să-ți placă sau să te inspire în această carte. Nu e o carte doar pentru cei considerați outsideri sau inadaptați, ci este o carte pentru toți cei care vor să devină lideri atât în viața profesională, cât și în cea personală. Andrei Dinulescu - Balkans Marketing Manager, MoneyGram International

Despre Autor

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbină ştiinţa, sociologia, psihologia, cultura pop şi care propune o interpretare cu totul nouă a realităţilor.

Născut în Marea Britanie şi crescut în Canada, Gladwell a studiat istoria la Universitatea din Toronto. Şi-a dorit o carieră în advertising, dar negăsind de lucru, s-a orientat către jurnalism. Între anii 1987 şi 1996 a fost reporter la Washington Post, unde a scris despre afaceri şi ştiinţă. Din 1996 este editorialist la The New Yorker.

Malcolm Gladwell ocupă poziţia 10 în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de business Thinkers 50, ediţia 2011, iar în anul 2005, revista Time l-a inclus în clasamentul celor mai influente 100 de persoane din lume.

De același autor la editura Publica au mai apărut Ce a văzut câinele (2012), Blink (2011), Excepționalii (2009) și The Tipping Point (2008).

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
Merita citit - (17.02.2014)
O lectura savuroasa si usor de urmarit, cu povesti care contureaza si intr-un final puncteaza ideea ca pentru a reusi intr-o actvitate (orice activitate) trebuie sa ai capacitatea de a iesi din stereotipurile gandirii cotidiene si abia atunci vei observa ca de cele mai multe ori, atributele care ne sperie la "adversar" ascund de fapt cele mai mari slabiciuni ale acestuia.