Este elementar

Chimia ascunsă din spatele tuturor lucrurilor

  • Titlul original: IT’S ELEMENTAL: The Hidden Chemistry in Everything
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Liviu Dascălu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 360 pagini
  • ISBN: 978-606-722-474-0

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 59,00 lei

Special Price 41,30 lei

Descriere

Detalii

Te-ai întrebat vreodată de ce crește aluatul? Sau de ce simți un val de energie după cafeaua de dimineață? Ori de ce șamponul îți face părul să pară gras? Răspunsul ni-l oferă chimia. Din clipa în care ne trezim până când vine momentul să ne culcăm (și chiar în timp ce dormim), totul este chimie. Și nu e nevoie de un doctorat în științe ca să înțelegem de ce.

În această carte, autoarea explică într-un mod simplu principiile fundamentale ale acestei științe care se poate să ți se fi părut de neînțeles în liceu și ne arată cum tot ce facem are legătură cu chimia. Cu mult umor și cu un entuziasm molipsitor, îți va stârni interesul pentru știință și îți va schimba modul în care înțelegi lumea.

Când spui chimie, îți imaginezi un laborator, ochelari de protecție sau niște eprubete. Da, sigur, toate aceste obiecte sunt făcute din atomi și molecule. Dar poate că e mai interesant să aflăm ce ne spune știința despre electronii din telefonul mobil sau despre proprietăţile unei lăzi frigorifice. Ori cum se face că moleculele dintr-o gustare dau suficientă energie până la sfârșitul programului.

Este elementar își propune, printre altele,  să ne arate cât de mult ne ajută chimia să înțelegem activități precum fabricarea berii sau coptul plăcintelor. Nu în ultimul rând, ne explică diferența dintre un atom și o moleculă și ce se întâmplă când ne dăm cu cremă de soare.

Indiferent că facem o prăjitură, că ne spălăm pe mâini sau că ne uităm la un apus de soare, știința ne poate ajuta să înțelegem toate aceste lucruri, iar asta e foarte distractiv! În paginile acestei cărți esențiale veți descoperi minunata lume a chimiei. În fond, totul se rezumă la jocul elementelor. — Bill Nye

Cititorii vor descoperi cât de importantă și cât de interesantă este, de fapt, chimia.Publishers Weekly

Scrisă cu un umor care de regulă le lipsește celor care scriu cărți de chimie destinate publicului larg, Este elementar va fi o încântare pentru cei pasionați de cunoaștere.Booklist

Marele merit al lui Kate Biberdorf este că ne reaminteşte cât de distractiv este să explorăm misterele vieții, chiar și aici, pe planeta Pământ.Peggy A. Whitson, Ph.D., astronaut, fost comandant al Stației Spațiale Internaționale

Despre Autor

Dr. Kate Biberdorf este om de știință și profesor de chimie la Universitatea din Texas, de unde a obținut doctoratul în chimie organică. A publicat numeroase articole în revista de știință Catalysis Science and Technology. Este autoarea bestsellerului pentru copii The Big Book of Experiments și a seriei ilustrate Kate the Chemist. A apărut în emisiunile The Today Show, The Kelly Clarkson Show, Wendy Williams Show și The Late Night Show with Stephen Colbert. Locuiește în Austin, Texas, cu soțul ei, doi câini și o pisică morocănoasă.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor