De ce mâncăm animale

  • Titlul original: Eating animals
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Cristina Rusu și Liviu Dascălu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 400 pagini
  • ISBN: 978-606-722-292-0

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Ca mulți alţi tineri americani, Jonathan Safran Foer și-a petrecut mare parte din adolescență și din studenție pendulând între un carnivor entuziast și un vegetarian ocazional. După ce s-a căsătorit și a devenit tată, dimensiunile morale ale actului de a mânca au devenit extrem de importante pentru el.

Confruntat cu situația de a nu fi în stare să-i explice fiului său de ce mâncăm unele animale în timp ce nu ne atingem de altele, Foer a început să analizeze originile multor obiceiuri alimentare și poveștile legate de modul în care au fost deprinse acestea.

Călătorind prin cele mai întunecate cotloane ale modului nostru de a ne hrăni, Foer ridică întrebări nerostite până acum, legate de fiecare pește pe care îl mâncăm, de fiecare pui pe care îl prăjim și de fiecare burger pe care îl frigem. În parte memorii, în parte reportaj de investigație, De ce mâncăm animale este o carte care, după cum s-au exprimat cei de la Los Angeles Times, îi asigură lui Jonathan Safran Foer „un loc la masă, alături de cei mai mari filosofi”.

Universal de convingătoare. Cartea lui Jonathan Safran Foer m-a schimbat.
Natalie Portman

O combinație de anchetă jurnalistică, memorii emoționante și talent scriitoricesc.
Martin Zimmerman, San Diego Union-Tribune

Extraordinar de serioasă și de inteligentă.
Holly Silva, St. Louis Post-Dispatch

Ceea ce face această carte să fie atât de neobișnuită este empatia vegetarianului Foer pentru carnivorii umani, disponibilitatea lui de a-i lăsa atât pe fermierii industriali, cât și pe activiștii reformei din alimentație să-și susțină singuri punctele de vedere și talentul său de a folosi umorul ca să-și îndulcească punctele de vedere.
O, The Oprah Magazine

Aceasta este una dintre cele mai puternice cărți pe care le-am citit în ultimii ani.
Alexander McCall Smith

De ce mâncăm animale constituie un punct de referință al culturii pop, menit să lanseze o mulțime de conversații care s-au lăsat îndelung așteptate.
Vance Lehmkuhl, Philadelphia Daily News

Controversată... captivantă... Foer discută acest subiect cu o claritate morală revigorantă.
Entertainment Weekly

Despre Autor

JONATHAN SAFRAN FOER predă creative writing la New York University și colaborează cu reviste prestigioase ca The New Yorker, Paris Review, Conjunctions și The New York Times. A fost inclus pe lista „People of the Year” a publicației Rolling Stone și pe lista „Best and Brightest” a Esquire.

Totul este iluminat a fost numită Cartea anului de Los Angeles Times, a primit Premiul pentru debut oferit de Guardian și Premiul Young Lions decernat de New York Public Library. A fost ecranizată în 2005, în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal. Al doilea roman al său, Extrem de tare și incredibil de aproape s-a bucurat de același succes, fiind ecranizat în 2011, în regia lui Stephen Daldry, și nominalizat la două Premii Oscar. Romanul Iată-mă a fost publicat în 2016, devenind imediat bestseller New York Times.

De ce mâncăm animale este primul său titlu de nonficțiune. Filmul documentar Eating Animals a fost ecranizat recent, în regia lui Christopher Dillon Quinn, fiind narat de Foer și de Natalie Portman.

Locuiește în Brooklyn, New York.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor