Kitchen Confidential

Aventuri din intimitatea restaurantelor
  • Titlul original: Kitchen Confidential
  • Ediția I 2012
  • Traducător: Laura Karsch
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 344 pagini
  • ISBN: 978-606-8360-06-5

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

Kitchen Confidential este un proiect al editurii Publica, susținut de Dettol.

Necruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect și predicat ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în această carte delicios de haioasă și șocant de încântătoare, una care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.

„Kitchen Confidential este o carte la fel de savuroasă precum mâncarea bine gătită, reușind să transforme viața unui bucătar-șef într-o poveste captivantă presărată cu întâmplări relatate cu o sinceritate brutală, dar și cu simț al umorului. Însă, dincolo de orice, este o pledoarie despre pasiunea pentru gătit pe care autorul o transmite într-un mod vibrant în fiecare pagină a cărții. Pentru Franke este o mare plăcere să ofere cititorilor ocazia de a cunoaște detalii din culisele bucătariilor celor mai mari restaurante din lume, urându-vă să vă transformați propria bucătarie într-un spațiu creativ și o sursă de inspirație pentru „bucătarul-șef“ din voi.” Florin Porojan, Director General Franke Romania

Cu inteligență și răutate în cantități egale, Bourdain realizează un lucru de neconceput: dezvăluie secrete ale meseriei, pe care atât bucătarii, cât și patronii de restaurante se tem să le aștearnă pe hârtie. Restaurant Business Magazine

Despre Autor

Anthony Bourdain este în prezent bucătar-șef la Brasserie Les Halles în New York și gazda celui mai popular show gastronomic de televiziune, No Reservations, difuzat pe postul Travel Channel.

Este autorul romanelor Bone in the Throat (2000) și Gone Bamboo (2000). Kitchen Confidential este prima sa carte de non-ficțiune, una în care ne dezvăluie secretele meseriei de chef în marile restaurante ale lumii.

 

Opinia cumpărătorilor
O carte delicioasa - (10.05.2013)
Cartea urmareste intrucatva cronologic povestea vietii unui american, din copilarie, cand ajuns la bunicii lui din Franta a simtit diferenta intre clasicul hamburger american si specialitatile franceze (stridia, untul cremos, "branza imputita"), trecand printr-o adolescenta tumultoasa (obsesia pentru a gati bine impletita cu o nevoie nebuna de adrenalina cauzata de alcool si droguri) si pana la maturitatea acestuia cand il regasim ca chef intr-un restaurant newyorkez cu un nume care ii dezvaluie specificul (Les Halles).
Tony isi dezvaluie viata intr-un mod direct, uneori brutal, dar sincer si plin de umor, rezultatul fiind o carte delicioasa pe care nu o poti lasa pana nu o savurezi de la inceput pana la ultima pagina.
O carte.... yummy! - (05.09.2012)
Bourdain, pe care toata lumea il stie de la TV (cu a lui emisiune "No Reservations"), e un tip dintr-o bucata. Nu se ascunde dupa deget, e spurcat la gura si, sunt sigura, gateste bine. Surprinzator, scrie la fel de bine. Culmea, nu doar despre mancare, ci si despre ce inseamna viata din spatele ustensilelor de bucatarie.
"Kitchen Confidential" e o carte... savuroasa, scrisa alert, care te face sa-ti schimbi putin opinia despre ce inseamna sa gatesti bine, sa conduci un restaurant sau sa-ti cumperi cutitul potrivit pentru a taia legumele.
Stiu ca unii dintre noi viseaza sa-si deschida candva o braserie intr-un colt "dragut" de lume. Va recomand sa nu o faceti pana nu cititi "Kitchen Confidential".
Felicitari Publica pentru o noua carte adaugata in portofoliu! Astept "Medium Raw". :)