- Descriere
-
Detalii
Pentru mine, viaţa în bucătărie e o lungă poveste de dragoste, cu momente deopotrivă sublime şi ridicole. Dar, ca în orice poveste de dragoste, când priveşti înapoi îţi aminteşti cel mai bine momentele fericite – ce te-a cucerit, ce te-a atras din prima clipă şi ce te-a făcut să tânjeşti după mai mult. Sper să-l pot face pe cititor să simtă gustul acestor lucruri şi timpuri. Nu am regretat niciodată întorsătura neaşteptată care m-a aruncat în universul restaurantelor. Şi sunt convins că trebuie să-ţi asumi anumite riscuri dacă vrei să găteşti şi să mănânci bine. Indiferent dacă a fost vorba despre brânză Stilton nepasteurizată, de stridii crude sau de colaborarea cu nişte „asociaţi” din lumea crimei organizate, pentru mine mâncarea a însemnat întotdeauna o aventură.
Anthony BourdainNecruțător față de apetitul orișicui, Anthony Bourdain ne descrie cu subiect și predicat ceea ce se întâmplă în spatele ușilor de la bucătărie. Atitudinea nemiloasă, caracteristică lui Anthony, se regăsește și în această carte delicios de haioasă și șocant de încântătoare, una care îi va fascina atât pe gurmanzi, cât și pe cei insensibili la arta culinară. De la prima stridie gătită în Gironde, Franța, până la umila poziție de spălător de vase într-un restaurant din Provincetown (unde asistă pentru prima oară la adevăratele plăceri ale unui bucătar șef); de la bucătăria restaurantului Rainbow Room din Rockefeller Center până la traficanții de droguri din East Village, de la Tokio la Paris și înapoi la New York, poveștile culinare ale lui Bourdain sunt pline de pasiune și imprevizibil. Kitchen Confidential vă va face să salivați de poftă și să râdeți ținându-vă cu mâinile de burtă.
Cu inteligență și răutate în cantități egale, Bourdain realizează un lucru de neconceput: dezvăluie secrete ale meseriei, pe care atât bucătarii, cât și patronii de restaurante se tem să le aștearnă pe hârtie. Restaurant Business Magazine
- Despre Autor
-
Anthony Bourdain este autorul romanelor Bone in the Throat (2000) și Gone Bamboo (2000). Kitchen Confidential este prima sa carte de nonficțiune, una în care ne dezvăluie secretele meseriei de chef în marile restaurante ale lumii.
A fost chef la Brasserie Les Halles în New York și gazda celui mai popular show gastronomic de televiziune, No Reservations, difuzat pe postul Travel Channel. Pentru show-ul Parts Unknown, difuzat de CNN, a primit cinci Premii Emmy și Premiul Peabody. - Recomandări
-
S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:
-
Crud
Preț normal: 37,57 lei
Special Price 26,30 lei
-
Dilema omnivorului
Preț normal: 69,00 lei
Special Price 48,30 lei
-
De ce mâncăm animale
Preț normal: 55,00 lei
Special Price 38,50 lei
-
Ia o piersică
Preț normal: 49,00 lei
Special Price 24,50 lei
-
- Opinia cititorilor
-
- Cristian Petre (10.05.2013) O carte delicioasa -
-
Cartea urmareste intrucatva cronologic povestea vietii unui american, din copilarie, cand ajuns la bunicii lui din Franta a simtit diferenta intre clasicul hamburger american si specialitatile franceze (stridia, untul cremos, "branza imputita"), trecand printr-o adolescenta tumultoasa (obsesia pentru a gati bine impletita cu o nevoie nebuna de adrenalina cauzata de alcool si droguri) si pana la maturitatea acestuia cand il regasim ca chef intr-un restaurant newyorkez cu un nume care ii dezvaluie specificul (Les Halles).
Tony isi dezvaluie viata intr-un mod direct, uneori brutal, dar sincer si plin de umor, rezultatul fiind o carte delicioasa pe care nu o poti lasa pana nu o savurezi de la inceput pana la ultima pagina.
- Carmen Ghita (05.09.2012) O carte.... yummy! -
-
Bourdain, pe care toata lumea il stie de la TV (cu a lui emisiune "No Reservations"), e un tip dintr-o bucata. Nu se ascunde dupa deget, e spurcat la gura si, sunt sigura, gateste bine. Surprinzator, scrie la fel de bine. Culmea, nu doar despre mancare, ci si despre ce inseamna viata din spatele ustensilelor de bucatarie.
"Kitchen Confidential" e o carte... savuroasa, scrisa alert, care te face sa-ti schimbi putin opinia despre ce inseamna sa gatesti bine, sa conduci un restaurant sau sa-ti cumperi cutitul potrivit pentru a taia legumele.
Stiu ca unii dintre noi viseaza sa-si deschida candva o braserie intr-un colt "dragut" de lume. Va recomand sa nu o faceti pana nu cititi "Kitchen Confidential".
Felicitari Publica pentru o noua carte adaugata in portofoliu! Astept "Medium Raw". :)