Revoluția glucozei

Echilibrarea glicemiei poate să-ți schimbe viața!

  • Titlul original: GLUCOSE REVOLUTION: The Life Changing Power of Balancing Your Blood Sugar
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Smaranda Nistor
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 360 pagini
  • ISBN: 978-606-722-535-8

Disponibilitate: În stoc

65,00 lei
Descriere

Detalii

Glucoza, adică zahărul din sânge, este o moleculă minusculă din corp, dar care are un impact enorm asupra sănătății. Aceasta pătrunde în sânge prin amidonul și glucidele pe care le consumăm. Nouăzeci la sută dintre noi suferim din cauza excesului de glucoză din corp și cei mai mulți nu știm acest lucru. Simptomele? Pofte de mâncare imperioase, oboseală, infertilitate, probleme hormonale, riduri... Și, în timp, apariția unor afecțiuni precum diabetul de tip II, sindromul ovarelor polichistice, cancerul, demența și bolile de inimă. 

Plecând de la informații științifice de ultimă oră și de la propriile cercetări de pionierat în biochimie, Jessie Inchauspé propune zece metode surprinzător de simple prin care ne putem echilibra nivelurile glucozei din organism, eliminând simptomele negative. Și asta fără a ține dietă și fără a renunța să mâncăm ce ne place. Ne spune, de exemplu:

  • Cum să slăbim fără efort, consumând pur și simplu alimentele în ordinea corectă. 
  • Ce ingredient secret ne permite să mâncăm și desert, în același timp în care corpul nostru intră în mod de ardere a grăsimilor. 
  • Ce mică schimbare adusă în micul dejun ne sporește energia și pune stop poftei de dulce. 

Antrenantă și informativă deopotrivă și având la bază cele mai recente concluzii științifice, această carte prezintă un nou mod de a gândi starea bună de sănătate. Revoluția glucozei este plină cu sfaturi care ne pot îmbunătăți spectaculos și imediat viața, indiferent de preferințele culinare.

Mi-a plăcut la nebunie această carte; Jessie explică detaliat o problemă cu care ne confruntăm atât de mulți dintre noi – modul în care ne echilibrăm glicemia – și oferă metode simple și accesibile, dar cu fundament științific, care ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea.Michael Mosley, medic, autorul bestsellerului The Fast Diet

Nu există cale mai ușoară să slăbești sau să-ți reduci glicemia și tensiunea arterială decât prin a face un singur lucru: aplatizându-ți curba glucozei, după cum spune biochimista Inchauspé. În această carte deșteaptă și bazată pe studii de avangardă, autoarea explică noua tehnologie care ne ajută să nu mai mergem pe ghicite în încercarea de a afla ce alimente țin pe loc pierderea în greutate și ne explică ce anume se petrece mai exact înăuntrul corpului nostru. Este ghidul complet al călătoriei către o greutate corporală ideală și o sănătate mai bună. Nina Teicholz, jurnalistă de știință, autoarea bestsellerului The Big Fat Surprise

Revoluția glucozei te va ajuta să te simți mai bine, să nu mai ai pofte imperioase, să-ți asculți corpul, să-ți echilibrezi hormonii și să trăiești mai mult, iar pe parcurs te va învăța principii științifice și îți va aduce un zâmbet pe față. Această carte este una dintre lucrările mele de referință – nu aștepta prea mult până s-o citești!Davinia Taylor, actriță britanică și autoarea bestsellerului It's not a Diet

Jessie (cunoscută și ca Glucose Goddess) ne ia cu ea într-o călătorie antrenantă și informativă, spre a înțelege cum vârfurile de glucoză provocate de ceea ce mâncăm ne afectează sănătatea. Acest ghid practic este plin cu sfaturi și informații utile despre cum și ce să mâncăm; un ajutor indispensabil pentru oricine vrea să-și înțeleagă organismul și să aibă o sănătate mai bună.Tim Spector, OBE, profesor de epidemiologie genetică la King's College, Londra, autorul cărților Spoon Fed și The Diet Myth și cofondator al companiei ZOE

Despre Autor

Jessie Inchauspé și-a asumat misiunea de a vorbi despre știința de ultimă oră prin sfaturi ușor de înțeles, care să-i ajute pe oameni să aibă o sănătate fizică și psihică mai bună. Pentru acest lucru a creat contul de Instagram @glucosegoddess despre obiceiurile alimentare sănătoase, urmărit de peste un milion de persoane. Are o diplomă de licență în matematică de la King's College, Londra, și una de master în biochimie de la Universitatea Georgetown. Munca desfășurată într-un startup din Silicon Valley, al cărui domeniu de activitate era analiza genetică, a făcut-o să-și dea seama că obiceiurile alimentare sunt mai importante decât moștenirea genetică, din punctul de vedere al stării bune de sănătate. Revoluția glucozei este prima ei carte.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor