The Food Mood Connection

Un ghid esențial al alimentelor uimitoare care luptă cu depresia, anxietatea, OCD, ADHD și multe altele

  • Titlul original: THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD: An Indispensable Guide to the Surprising Foods That Fight Depression, Anxiety, PTSD, OCD, ADHD, and More
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Andreea Călin
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 464 pagini
  • ISBN: 978-606-722-467-2

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 69,00 lei

Special Price 55,20 lei

Descriere

Detalii

Știai că afinele te pot ajuta să controlezi efectele negative ale traumei? Ori că salamul poate provoca depresie? Sau că un aport crescut de vitamina D poate fi util în tratamentul anxietății?

Când vine vorba despre dietă, cei mai mulți dintre noi suntem preocupați de slăbit, de exerciții fizice, de sănătatea inimii și de longevitate. Dar ceea ce mâncăm are efecte nu doar asupra corpului nostru, ci și asupra creierului. Iar studiile recente au demonstrat că dieta poate avea un efect profund asupra tulburărilor mintale, de la ADHD la depresie, anxietate, tulburări de somn, tulburare obsesiv-compulsivă, demență și multe altele.

În The Food Mood Connection, dr. Uma Naidoo se bazează pe cercetări de ultimă oră pentru a explica numeroasele moduri în care contribuie mâncarea la sănătatea noastră mintală, demonstrând modul în care o dietă echilibrată poate fi utilă în tratarea și prevenirea unor diferite probleme psihologice și cognitive.

Plină de informații științifice fascinante, recomandări nutriționale ușor de respectat și 40 de rețete delicioase și sănătoase pentru creier, The Food Mood Connection este ghidul esențial pentru optimizarea sănătății tale mintale prin alimentație.

Deși nu e deloc surprinzător că alimentele pe care le mâncăm ne afectează dispoziția, The Food Mood Connection ne oferă informații valoroase și foarte necesare despre modurile specifice în care mâncarea ne susține sau ne afectează sănătatea mintală. E o carte care trebuie citită de oricine este interesat să descopere căile naturale prin care își poate îmbunătăți funcția cognitivă. — dr. Amy Myers, autoarea cărții The Autoimmune Solution and The Thyroid Connection

Suntem arhitecții creierului nostru în ceea ce privește atât structura, cât și funcția sa. Și nu există nicio îndoială că mâncarea poate avea cea mai puternică influență asupra destinului creierului nostru. Bazându-se pe cercetări de ultimă generație, The Food Mood Connection ne oferă tot ce avem nevoie pentru a elabora un regim alimentar axat pe optimizarea sănătății și a performanței creierului.dr. David Perlmutter, autorul cărților Grain Brain și Brain Wash

În această carte, dr. Uma Naidoo ne dezvăluie legăturile ascunse dintre mâncare, starea emoțională și creier. Ne spune cum poate fi ameliorată suferința profundă cauzată de unele afecțiuni prin schimbări alimentare, toate recomandările fiind bazate pe date științifice solide. Fiecare capitol ne poartă într-o călătorie, expunând metodele prin care ne putem asigura bunăstarea minții, analizând piața, meniul și dulapul cu condimente. E suficient să citești The Food Mood Connection și ți se face poftă de o stare de bine care îți ridică moralul!dr. William W. Li, autorul cărții Eat to Beat DiseaseÎn acest ghid fermecător, extraordinar și fascinant de psihiatrie nutrițională, Dr.Naidoo ne împărtășește descoperirile ei esențiale. The Food Mood Connection va deveni cu siguranță o lectură obligatorie pentru oricine dorește să aibă grijă de corpul său, să-și optimizeze sănătatea fizică și mintală și să trăiască o viață lungă și sănătoasă. Prof.dr. Lynda Gratton, London Business School

Despre Autor

Uma Naidoo este doctor în științe medicale, psihiatru certificat (Harvard Medical School), chef profesionist (Cambridge School of Culinary Arts) și specialist în nutriție (Cornell University).

În prezent este director al secției Nutritional and Lifestyle Psychiatry de la Massachusetts General Hospital (MGH), unde face recomandări de intervenții nutriționale pentru pacienții cu afecţiuni psihice sau de altă natură medicală, și are un cabinet particular în Newton, Massachusetts.

Este și profesor la Cambridge School of Culinary Arts. Scrie pentru Harvard Health și Psychology Today și tocmai a terminat de filmat o serie de lecții video de gătit pentru MGH Academy, centrate pe psihiatria nutrițională prin folosirea de tehnici culinare.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor