- Descriere
-
Detalii
Această carte documentează cele mai comune 10 greșeli ale companiilor active din România, care au intrat în insolvență în ultimii 10 ani. Într-un limbaj simplu și pe înțelesul tuturor, autorul oferă 10 răspunsuri practice la întrebarea „de ce eșuează companiile?” și 100 de soluții pragmatice pentru rezolvarea acestora. Recomandările de la finalul fiecărui capitol devin un ghid de bune practici pentru dezvoltarea sănătoasă a propriei companii sau pentru monitorizarea consultativă a partenerilor de afaceri.
Cartea este structurată pe cele trei etape de învățare: citești (înțelegând cele 10 greșeli cu ajutorul glosarului tehnic, precum și modul în care acestea pot fi corectate sau evitate, folosind cele 100 de soluții), vezi (prin exemplele practice de companii de succes versus firme care au intrat în incapacitate de plată din cauza greșelilor respective) și faci (prin studiile de caz propuse și rezolvate la finalul fiecărui capitol).
În cei peste 10 ani de experiență în managementul riscului de credit, autorul a întâlnit peste 1 000 de antreprenori din toate domeniile de activitate, a analizat declarațiile financiare pentru aproape 100 000 de companii care au intrat în insolvență și a susținut cursuri de finanțe corporative pentru aproximativ 1 000 de profesioniști din toate industriile. Experiența de 10 ani a autorului este sintetizată în cartea de față, a cărei misiune este clară: să transforme eșecul altora într-o curbă a învățării pentru fiecare cititor!
Probabil cea mai bună carte de afaceri pentru un român, din care se pot extrage răspunsuri pragmatice despre ce nu a mers bine și despre ce a excelat în activitatea companiilor din România. Într-un limbaj extrem de simplu, pe înțelesul tuturor, autorul oferă răspunsuri practice la întrebarea esențială „de ce eșuează companiile?”. —Dr. Lucian Claudiu Anghel, Președinte Bursa de Valori București, CEO BCR Banca pentru LocuințeScrisă din 10 ani de experiență, cartea aduce valoare oricărui antreprenor, experimentat sau la început de drum. Trebuie citită! —Iulian Stanciu, CEO eMAG
Prin substanța ştiintifică și prin argumentația practică, este o carte care nu ar trebui să lipsească din pregătirea oricărui student, antreprenor, executiv sau decident public. —Prof. Univ. Dr. Ion Anghel, Academia de Studii Economice
Datorită a două elemente esențiale (abordarea extrem de practică și experiența autorului), această carte are ingredientele necesare pentru a deveni un ghid al celor mai bune practici în afaceri. —Eugen Anicescu, CEO Coface Romania
Având la bază o solidă documentare din mediul de afaceri din Romania și din regiune, cartea reprezintă un ghid remarcabil de bune practici pentru dezvoltarea unei afaceri. —Prof. Univ. Dr. Dorel Mihai Paraschiv, Academia de Studii EconomiceAutorul a decis ca 10% din prețul cărții să fie donat pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect inițiat și dezvoltat de „Asociația Dăruiește Viață”. Astfel că, achiziționând cartea, dăruiești viață nu doar companiei tale, ci la propriu, unor copii extraordinari.
- Despre Autor
-
IANCU GUDA, CFA, EMBA, este Director General al Coface Credit Management Services, unde este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii şi unde a acumulat o experiență de peste 12 ani privind managementul riscului de credit. Din 2013 este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA. În 2017, Iancu Guda a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru poziția de Administrator Independent în Consiliul de Administrație al BRD Asset Management.
În 2010, după absolvirea Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE, Iancu Guda a finalizat cu succes programul DOFIN – Centru de Excelenţă European şi, în 2016, toate cele trei nivele de certificare CFA. Deține licența de formator al Autorităţii Naționale pentru Calificări. În noiembrie 2014, a început cursurile EMBA Sheffield University, pe care le-a finalizat cu un calificativ cu distincție la finalul lui 2016, fiind singurul câștigător al bursei integrale la nivel național.
Din martie 2012, este membru activ al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) și preia responsabilitatea de Vicepreședinte pentru perioada 2014-2016, urmată de mandatul de Președinte al Consiliului Director al AAFBR pentru perioada 2016-2018.
Ilustrații de Alexandru Tănase.
- Recomandări
-
S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:
-
Cei care schimbă jocul
Preț normal: 65,00 lei
Special Price 52,00 lei
-
O pereche de pantofi
Preț normal: 49,00 lei
Special Price 39,20 lei
-
În competiție cu norocul
Preț normal: 49,00 lei
Special Price 39,20 lei
-
Economia în vremea coronavirusului
Preț normal: 49,00 lei
Special Price 39,20 lei
-
- Opinia cititorilor
-
- Emanuel (18.03.2018) Punctul pe i -
-
O carte incredibila care care oferă răspunsuri clare, pe întelesul antreprenorului roman fără cunostinte aprofundate de analiza Financiară la întrebările existențiale de genul: E corecta sau nu decizia pe care o iau? Am așteptat dintotdeauna un instrument de acest gen. Il recomand cu caldura tuturor nespecialiștilor care doresc sa-și înțeleagă mai bine afacerea. Felicitari autorului si aștept cu nerabdare următoarea carte.
- Etienne (26.02.2018) Felicitari -
-
Bine documentata si exemple practice. Felicitari! E o carte buna.
- Marian Grajdan - Doctor de afaceri (17.02.2018) Exceptional! -
-
Lucrarea "De ce esueaza companiile?" constituie o contributie de referinta in lumea afacerilor din Romania.
Autorul, Iancu Guda, un profesionist de exceptie al domeniului finantelor si managementului financiar, vine cu studii de caz explicite si concrete pentru a ajuta antreprenorii, managerii, de ce nu si studentii masteranzi mai studiosi, sa descifreze minunata lume a afacerilor moderne.
Cazuistica impresionanta, bazata pe statistici extinse pe mediul romanesc si pe o perioada lunga de 10 ani (2007-2016), se constituie atat ca un 'best practices' local (cazuistica) cat si ca 'benchmarking' (statisticile detaliate aferente).
Multumim autorului pentru eforturile sale de sinteza si analiza!