O pereche de pantofi

Finanţele şi contabilitatea afacerii
  • Ediția I 2016, paperback
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 296 pagini
  • ISBN: 978-606-722-209-8

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 39,20 lei

Descriere

Detalii

În facultate, primul lucru pe care voiam să-l fac când deschideam o carte de finanțe sau de contabilitate era s-o închid repede la loc. După ce am descoperit cu adevărat acest domeniu și am început să-l stăpânesc, mi-am dat seama că nu este chiar așa de fioros. Am înțeles că finanțele și contabilitatea înseamnă câteva instrumente practice și elegante, care aduc liniște și claritate în afaceri.

După aproape 20 de ani de practică de business și după ce am curtat îndelung subiectul, am reușit să pun toate noțiunile acestea abstracte și aparent complicate într-o carte care tratează finanțele și contabilitatea afacerii pe înțelesul tuturor. Sper că nu te va pune pe fugă când o vei deschide și, mai mult, că o vei putea duce până la capăt cu interes.

Cartea se adresează  „nefinanțiștilor” din business, viitorilor și actualilor manageri, antreprenorilor, dar și studenților și tuturor celor care vor să-și strunească mai bine afacerea sau cariera.

Tinca Celnicu

Expertiza Tincăi în domeniu este impresionantă și este cu adevărat surprinzător cum reușește să te facă să înțelegi simplu, la firul ierbii și cu umor, la ce ne folosesc și cum se folosesc conceptele și modelele financiare.

Mihaela Gînju
Partener ERUDIO

Este greu să-mi imaginez o mai bună punere în pagină a conceptului „Finance for Non-Financial Professionals”. O poveste captivantă, plină de spirit, cu personaje simpatice, prin care noțiunile străine și fioroase din domeniul financiar-contabil sunt îmblânzite și aduse într-un context pragmatic. O pereche de pantofi pe care și-ar dori-o studenții de profil, antreprenorii, managerii și, de ce nu, oricine ar vrea să-și îmbunătățească cunoștințele generale sau să răspundă la eventuale întrebări din domeniul financiar-contabil sau din cel al afacerilor.

Tania Duduța-Durlă
HR Manager, S.O.S. Satele Copiilor - România

O „pereche de pantofi” musai de purtat de orice profesionist din business, de orice manager, de orice elev de liceu, student sau profesor, avocat sau notar, de orice pământean care nu are studii de finanțe-contabilitate și care trăiește în secolul XXI.

Angela Ene
Președinte Asociația Administratorilor Independenți

Eu nu mi-am putut imagina contabilitatea și finanțele afacerii ca fiind atât de ușor de înțeles, până când am ajuns să citesc această carte care m-a prins ca un roman polițist.

Irina Amza, Interior Design Manager, IKEA

Despre Autor

Tinca Celnicu are o experiență de aproape 20 de ani în finanțele și contabilitatea afacerii. A fost CFO, Financial Controller și Treasury Manager în companii multinaționale și în firme antreprenoriale (Fibrexnylon, Holcim, Interhome, Diamedix) și consultant de business  în diverse proiecte. Din 2011 susține cursuri de finanțe și contabilitate a afacerii și workshopuri de finanțe personale. Este absolventă a Academiei de Studii Economice București și are un MBA de la Sheffield University, Marea Britanie. Scrie pe blogul personal, tincacelnicu.ro.

Opinia cititorilor
Nu rata această carte! - (30.08.2023)
Această carte se distinge printr-o abordare cursivă și captivantă a finanțelor și contabilității în lumea afacerilor. De la fundamentalele unei afaceri până la analiza detaliată a investițiilor și business-urilor, Tinca Celnicu ne conduce printr-o călătorie instructivă și revelatoare. Deși am avut ocazia să parcurg numeroase lucrări care își propun să demistifice contabilitatea afacerilor, niciuna nu a reușit să mă impresioneze la fel de mult ca aceasta.

Cartea se remarcă nu doar prin informația de calitate, ci și prin umorul subtil și inspirația pe care o transmite, făcându-te să visezi la potențialul tău de a deveni un antreprenor de succes. Abordează teme precum riscurile în afaceri, cuantificarea acestora, activele și pasivele, dar o face într-un mod accesibil și intuitiv, departe de rigiditatea academică.

Recomand cu căldură această carte tuturor celor care doresc să înțeleagă mecanismele din spatele profitabilității unei afaceri și, mai ales, celor care aspiră la succesul financiar. Dacă profitul este obiectivul dvs., aceasta este lectura esențială.
Bazele Contabilitatii Financiare si a Finantelor Corporative - (03.03.2018)
Lucrarea ''O pereche de pantofi" se constituie ca o introducere in bazele Contabilitatii Financiare si a Finantelor Corporative - lectura obligatorie pentru orice antreprenor, manager, director, care se respecta si doreste sa conduca eficace si eficient o companie.
Autoarea reuseste preformanta de a livra conceptele de baza ale celor doua discipline intr-o forma usor de prelucrat. Porneste de la conceptele teoretice si apoi le aplica in practica - pe o afacere mica (IMM) dar si pe una considerabila, din considerente pedagogice.
Intr-o noua editie, sau poate intr-o noua lucrare, recomand autoarei sa trateze si Contabilitatea Manageriala / de Gestiune - pentru ca a demonstrat cu prisosinta ca are darul de a o face.

Marian Grajdan
Doctor de Afaceri