Robbie Williams: Reveal

  • Titlul original: Reveal: Robbie Williams
  • Ediția I 2018, paperback
  • Traducător: Cosmin Maricari
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 672 pagini
  • ISBN: 978-606-722-301-9

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Detalii

O relatare intimă, amuzantă și onestă a momentelor din spatele muzicii, a adevărului din spatele titlurilor din ziare și a poveştii bărbatului fascinant de complicat din spatele artistului arogant, Dezvăluie vă prezintă un Robbie Williams pe care nu l-ați mai văzut până acum.

Cu peste doisprezece ani în urmă, Robbie Williams și Chris Heath au publicat un volum revoluționar de memorii, Feel, despre cum a devenit Robert P. Williams celebru, o carte care a fost apreciată atât de critici, cât și de fani.

De atunci, Robbie a lansat șase albume solo, a reunit vechea lui trupă, Take That, și, după ce a lansat cel de-al doisprezecelea album care a ajuns pe primul loc în topurile din Marea Britanie, a revenit pe scenă cu un spectacol magistral pe stadionul Wembley.

În Reveal, Chris Heath a colaborat îndeaproape cu Robbie mai mulți ani pentru a crea o relatare personală și sinceră a faimei, averii, familiei și muzicii. Este o poveste detaliată și plină de viață a celor mai bune și mai proaste momente din viața lui Robbie, fără precedent datorită intimității și sincerității sale. Dezvăluie este portretul necenzurat și convingător al bărbatului, așa cum nu l-ați mai văzut niciodată.

Robbie Williams și-a început cariera muzicală în adolescență, ca membru al celebrei Take That. După ce a părăsit trupa, a devenit unul dintre cei mai bine vânduți artiști ai tuturor timpurilor, cu peste 75 de milioane de albume vândute. În 2010, a reunit Take That pentru o scurtă perioadă, lansând împreună un album nou, Progress, care a devenit al doilea cel mai rapid vândut album din istoria topurilor din Marea Britanie. Cu un număr record de 18 premii Brit câștigate, inclusiv premiul pentru contribuții extraordinare la industria muzicală și un premiu Brit Icon, Robbie a avut un efect de durată asupra culturii pop britanice și a fost numit cel mai important artist solo britanic din toate timpurile.

Este jurnalul unui artist foarte modern și a gândurilor sale în continuă schimbare, povestea cuiva care a scăpat din sărăcie și a unui star pop care încearcă să se repună pe picioare după ce a revenit dintr-o perioadă de inactivitate. Este adevărată, ciudată și uneori tristă, dar foarte distractivă. Sper că publicul va fi încântat. – ROBBIE

Despre Autor

CHRIS HEATH este un autor premiat și cu succes comercial, care a scris Pet Shop Boys, Literally, precum și primul volum biografic despre Robbie Williams, Feel. Și-a început cariera pe post de colaborator al revistei muzicale Smash Hits, apoi a fost redactor la Details, Rolling Stone, Telegraph, Sunday Times și, cel mai recent, la GQ, unde a realizat interviuri foarte populare cu politicieni și celebrități. În 2013 a câștigat premiul National Magazine pentru reportaj.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor
REVEAL – Robbie Williams de Chris Heath**** - (01.07.2019)
REVEAL – Robbie Williams de Chris Heath****

Do What You Like a fost primul single al trupei Take That. La sfârşitul clipului cei cinci stau întinşi pe podea, dezbrăcaţi, cu faţa în jos, în timp ce o tânără le întinde gem pe funduri cu un mop. "Atunci mi-am pierdut demnitatea, adaugă el, în caz că nu era clar."

REVEAL Robbie Williams de Chris Heath.jpgAm impresia că urmăresc un show din ăla, reality, genul Kardashian. Asta e senzația pe care mi-o dă această carte. Chris Heath care este la al doilea volum dedicat lui Robbie, stă lipit de personaj, îl întreabă, îl însoțește peste tot, îl provoacă să își amintească. Iar Robbie Williams, de-abia aşteaptă să îndruge vrute și nevrute (îl ştiţi doar!). Una peste alta, până la sfârşit toate se leagă, personajul capătă în cele din urmă substanţă, vă veţi face o idee despre omul din spatele artistului sau despre artistul, atunci când de cele mai multe ori o ia înaintea omului.

Întreaga narațiune e construită pe două planuri. Primul îl constituie reality show-ul zilnic pe care Robbie Williams acceptă să-l devoaleze cu ajutorul autorului: un Robbie Williams cuminte, tată de familie, soţ iubitor, puţin filosof vizavi de priorităţile vieţii, cu păreri şi opinii ferme despre showbiz şi nu numai. Cel de-al doilea plan, alternat cu obstinaţie, un soi de înclinare perpetuă a balanţei între bine şi rău, face apel la amintirile artistului, în special la cele nu foarte îndepărtate şi care nu au fost atinse de autor în prima carte dedicată lui Robbie.

Sfârşitul turneului Close Encounters în anul 2006 declanșează perioada nefastă din viaţa lui Robbie. Acest turneu este folosit aproape ca un laitmotiv, pentru a ne familiariza cu ”the other Rob”, pentru a ne explica mecanismele după care funcţionează cel mai important artist solo britanic din toate timpurile. Veţi găsi toate felurile de informaţii posibile din spatele cortinei vieţii şi muzicii. Aşa cum s-au întâmplat şi nu aşa cum le-a scris presa. Veţi citi despre lupte cu "demoni" de toate soiurile, începând de la ciocolată și terminând cu droguri și amfetamine.

Veți afla, cu mirare poate, că unul dintre cei mai mari entertaineri din toate timpurile, nu trăiește pe scenă, doar se preface. „Ceea ce nu realizează nimeni este că, cu cât arăt mai încrezut și mai arogant pe scenă, cu atât sunt mai terifiat.” Cum e la o clinică de dezintoxicare amărâtă din Arizona? O să vă placă. Cum e să fi ambasador UNICEF și Robbie Williams în același timp, printre copiii amărâți din Africa de Sud? O să vă înduioșeze.

Pe lângă toate astea, o să existe câteva bunătățuri destinate cunoscătorilor. Pentru că nah, de-aia e Robbie ca să fie gură-slobodă și vă spună părerea lui despre colegii de breaslă. O întreagă caravană de nume sonore își vor încasa porția în această carte. Dar la fel de franc se va vorbi despre părerile celorlați, celebri sau nu, vizavi de Robbie Williams. Ceea ce se întâmplă imediat după aflarea decesului lui David Bowie, e savuros.

”Aceasta este o carte despre Robbie Williams. Este o relatare intimă și detaliată a vieții pe care a trăit-o, ... . Din cauza a cine este și a cum este el, precum și a modului franc și deschis în care preferă să se comporte, aceasta descrie momente și prezintă informații pe care nu le-ai aștepta în mod normal să le găsești într-o carte cu fotografia unei celebrități contemporane pe copertă.”

Nu pare a fi o carte care să se ia foarte în serios. Dar este genul de carte care i se potrivește ca o mănușă lui Robbie Williams. Iar meritul acestei cărți este că ne oferă șansa să citim despre unul dintre frumoșii nebuni ai muzicii, atunci când el este încă printre noi. Putem să-l cunoaștem mai bine și apoi putem să-l vedem pe scenă.

Robbie e ... Robbie. Îl urăști sau îl adori. Are tatuate pe corp simboluri ale unor lucruri sau personaje pe care el le iubește. Tatuajele sunt armura lui. Dar mai ales cântă Angel, Let Me Entertain You sau No regrets. Ah, și să nu uit, este dependent de ciocolată. Asta îl coboară cumva printre noi, muritorii.