David Bowie: o stranie fascinație

  • Titlul original: Strange Fascination
  • Ediția I 2017, paperback
  • Traducător: Cristina Rusu și Liviu Dascălu
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 728 pagini
  • ISBN: 978-606-722-279-1

Disponibilitate: În stoc

69,00 lei
Descriere

Detalii

DAVID BOWIE a fost, probabil, cel mai influent artist al timpurilor sale, reinventându-se de nenumărate ori, transformând muzica, moda și arta cinci decenii la rând.

Modul unic în care David Buckley abordează descifrarea enigmei numite Bowie – prin interviurile cu unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi și prin analiza biografică și academică – face ca această biografie să nu aibă egal, fiind o lectură esenţială atât pentru fanii vechi ai lui Bowie cât și pentru cei noi.

O stranie fascinaţie prezintă informaţii obţinute în exclusivitate despre turnee, despre realizarea albumelor, despre certuri și despărţiri, despre muzica lui Bowie și, cel mai important, despre omul însuși. Incluzând fotografii rare, O stranie fascinaţie este cea mai completă istorisire despre David Bowie și despre influenţa sa asupra culturii pop din câte s-au scris vreodată.

Prefața ediției în limba română este semnată de Marius Chivu.

David Buckley reușește lucrul cel mai de preţ pentru un biograf rock: te face să asculţi din nou albumele lui Bowie. – THE GUARDIAN

O carte extraordinară, pe cât de importantă, pe atât de onestă. – UNCUT

O stranie fascinaţie își merită titlul: este un portret captivant al unui om complex, a cărui carieră a urmat schimbările ideologice din cultura rock a ultimilor 35 de ani. – RECORD COLLECTOR

O stranie fascinație este un proiect al editurii Publica, susținut de Erste Asset Management și promovat de Radio Guerrilla.

Despre Autor

DAVID BUCKLEY s-a născut la Liverpool în 1965 și a fost primul absolvent al secției de Popular Music din istoria universitară a Marii Britanii. A scris opt cărți, dintre care două au fost despre David Bowie: To The Music of David Bowie și O stranie fascinație. Aceasta din urmă a fost vândută în peste 50 000 de exemplare în toată lumea. The Guardian l-a numit cel mai bun biograf al lui Bowie, celebrul artist fiind și subiectul tezei de doctorat susținute de Buckley.

În 2003 a ținut discursul de închidere a expoziției David Bowie Is, eveniment organizat la Victoria and Albert Museum și care a reunit pentru prima dată peste 300 de obiecte care i-au aparținut artistului, printre care versuri scrise de mână de acesta, costume și fotografii rare.

A lucrat ca lector universitar și a scris în reviste academice precum Larousse, The Year’s Work in Critical And Cultural Theory, The New Grove Dictionary Of Music and Musicians și The Encyclopaedia Of The Popular Music Of The World.

În prezent scrie pentru revista Mojo și locuiește la München.

Opinia cumpărătorilor