Creierul deprimat pentru tinerii cititori

  • Titlul original: Depphjärnan för unga
  • Ediția I 2023, paperback
  • Traducător: Alin-Daniel Dragomir (din suedeză)
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 128 pagini
  • ISBN: 978-606-722-590-7

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 39,20 lei

Descriere

Detalii

Cea mai importantă sarcină a creierului tău este să te țină în viață. Dar cum face asta? Da, generează sentimente, atât negative, cât și pozitive, care îți ghidează comportamentele. Sunt permise tot soiul de trucuri, inclusiv reconstrucția amintirilor. Dar este o problemă. Creierul s-a dezvoltat în alte vremuri, când existau cu totul alte amenințări și pericole decât în prezent. Asta ne face să ne simțim uneori amenințați, stresați sau chiar depresivi fără să înțelegem cu adevărat de ce se întâmplă asta. 

Ediția pentru tinerii cititori a cărții Creierul deprimat ne explică modul în care apar sentimentele și motivele pentru care există. Poate fi reconfortant și relaxant să știi că nu trebuie să fie ceva în neregulă cu tine doar pentru că te simți rău. Nu promitem că această carte te va face să te simți mai bine, dar îți promitem că te vei înțelege mai bine – și asta nu-i puțin lucru.

ACEASTĂ CARTE E DESPRE SENTIMENTE – de ce există și ce pot cauza. Pe lângă asta, AFLI ȘI ce poți face pentru a-ți ajuta creierul să găsească o modalitate ceva mai bună de a merge înainte.

Pentru că sentimentele nu sunt periculoase, deși uneori sunt extrem de dureroase. Iar dacă le înțelegi, le poți și influența. Sau, cel puțin, te poți teme mai puțin de ele.

Oare te va face asta mai fericit? Nu îndrăznim să promitem așa ceva. Și, de altfel, totul depinde de felul în care fiecare dintre noi înțelege fericirea.

Dar te vei înțelege mai bine pe tine însuți și sentimentele tale, asta îndrăznim să îți garantăm – și un astfel de rezultat nu-i deloc rău.

Despre Autor

Anders Hansen este medic primar psihiatru și scrie articole despre cercetarea medicală și medicamente, dar și cărți, printre care Creierul puternic, Creierul deprimat și Creierul ecranului, care au și câte o ediție pentru tinerii cititori. A participat la emisiuni de televiziune precum Vetenskapens värld (Lumea științei) și Nobelstudion (Studioul Nobel). În plus, e autorul și prezentatorul serialului TV de popularizare a științei Din hjäna (Creierul tău), difuzat de SVT, televiziunea suedeză. A susținut sute de conferințe, iar ediția emisiunii radiofonice Sommar i P1 (Vara pe canalul P1) la care a participat în 2019 a fost cea mai ascultată din toate timpurile.

Mats Wänblad este autor de cărți pentru copii și tineri și a scris, printre multe altele, cărțile Så funkar det! (Așa funcționează lucrurile) și bestsellerul ABC-klubben (Clubul ABC). În plus, traduce filme și cărți, ține prelegeri despre tehnici narative și organizează cursuri de scriere pentru toate vârstele, cel mai adesea în școli.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor