Creierul ecranului pentru tinerii cititori

  • Titlul original: SKÄRMHJÄRNAN JUNIOR
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Carmen Vioreanu (din suedeză)
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 136 pagini
  • ISBN: 978-606-722-548-8

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 34,30 lei

Descriere

Detalii

Ai aproape toată cunoașterea umană și toți prietenii la doar un click distanță. Ai unelte digitale, dispozitive cu ecran care, împreună cu uimitorul tău creier, pot dezlănțui o putere creativă de neimaginat. Dar sigur cunoști pe cineva căruia îi e puțin cam greu să reziste tentației ecranului și care îl alege întotdeauna în defavoarea altor lucruri cu sens, care sunt și distractive. Ce efect are de fapt statul în fața ecranului, oră de oră, asupra creierului acestei persoane?

În varianta pentru tinerii cititori a bestsellerului Creierul ecranului, Anders Hansen și Mats Wänblad îți dau sfaturi despre cum îți poți ajuta prietenii să preia controlul asupra dispozitivelor cu ecran, nelăsându-le să le conducă întreaga viață.

Cunoști pe cineva care nu doarme suficient? Sau care are probleme de concentrare? Ori care e stresat, se enervează des și nu face deloc mișcare? Știi că toate aceste probleme pot proveni de la unul și același lucru? Unul care e foarte bun în sine, dar care poate da totul peste cap dacă este folosit greșit. Mă refer la ecrane, pe care în această carte le vom numi generic „chestii cu ecran”.

Acum hai să vedem unde intervine creierul în această discuție. Special la toate chestiile cu ecrane e că sunt inteligente într-un mod în care niciun alt dispozitiv din istorie nu a mai fost vreodată. De aceea sunt atât de utile și de distractive. Aplicațiile și programele lor sunt concepute nu doar pentru a ne ajuta, ci și pentru a ne studia, astfel încât să ne stârnească și să ne mențină interesul cât mai mult cu putință.

Dar un obiect care învață cum gândim și cum ne simțim se va pricepe și să ne determine să facem ce vrea el. Și poate va vrea să-l nu punem deloc deoparte, încercând altceva. Așa că noi trebuie să fim cu un pas înainte. În această carte vom vedea ce se întâmplă în creierul nostru când stăm în fața ecranului, de ce reacționăm și ne simțim așa cum o facem și unde ne duc toate acestea.

Despre Autor

Anders Hansen este medic primar psihiatru și scrie articole despre cercetarea medicală și medicamente, dar și cărți, printre care Creierul deprimat și Creierul ecranului, variantele pentru cititorii adulți. A participat la emisiuni de televiziune precum Vetenskapens värld (Lumea științei) și Nobelstudion (Studioul Nobel). În plus, e autorul și prezentatorul serialului TV de popularizare a științei Din hjäna (Creierul tău), difuzat de SVT, televiziunea suedeză. A susținut sute de conferințe, iar ediția emisiunii radiofonice Sommar i P1 (Vara pe canalul P1) la care a participat în 2019, a fost cea mai ascultată din toate timpurile.

Mats Wänblad este autor de cărți pentru copii și tineri și a scris, printre multe altele, cărțile Så funkar det! (Așa funcționează lucrurile) și bestsellerul ABC-klubben (Clubul ABC). În plus, traduce filme și cărți, ține prelegeri despre tehnici narative și organizează cursuri de scriere pentru toate vârstele, cel mai adesea în școli.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor