Gust

Autobiografia mea culinară
  • Titlul original: TASTE: My Life through Food
  • Ediția I 2022, paperback
  • Traducător: Adina Avramescu
  • Dimensiuni: 13 x 20 cm
  • 272 pagini
  • ISBN: 978-606-722-521-1

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 49,00 lei

Special Price 39,20 lei

Descriere

Detalii

STANLEY TUCCI a crescut într-o familie de italieni americani care petrecea fiecare seară în jurul mesei din bucătărie. Magia acelor cine a fost împărtășită în The Tucci Cookbook și The Tucci Table, iar acum, cititorul este purtat dincolo de reţetele savuroase ale acestei familii, spre poveștile captivante din spatele lor.

Gust este o meditaţie asupra intersecţiei dintre mâncare și viaţă, plină de anecdote despre copilăria lui Tucci, petrecută în Westchester, New York. Povestește și despre pregătirea și filmarea peliculelor cu subiecte de gastronomie Big Night și Julie & Julia, despre cum s-a îndrăgostit în timpul unei cine și despre cum a gătit împreună cu soţia lui pentru o mulţime de copii.

Această călătorie gastronomică prin vremuri bune și vitrege, delicatese și mâncăruri arse este delicioasă și emoţionantă până la ultima îmbucătură. Scrisă cu umorul sec caracteristic lui Stanley, Gust este pentru fanii lui Bill Buford, Gabrielle Hamilton și Ruth Reichl și pentru oricine cunoaște puterea mâncărurilor gătite acasă.

Stanley Tucci, un actor faimos, dar și un împătimit al gastronomiei, ne oferă povestea intimă și încântătoare a vieţii lui din bucătărie și din afara ei.

Prin mâncare și prin scenele din viaţa de familie, Stanley Tucci ne împărtășește atât istoria sa personală cât și pasiunea cu care gustă din toate. Cu povești despre sendvișuri cu unt de arahide, dar și despre homari din Maine, cu reţeta proprie pentru un cocktail Negroni perfect, dar și cu reţeta de cartofi la cuptor a soţiei sale, Tucci te invită la masa lui. Acceptă invitaţia dacă poftești la mâncare, cocktailuri, bârfă și glume. Dar nu cumva să îndrăznești să rupi spaghetele.Chef Yotam Ottolenghi

Un succes instantaneu, cartea lui Stanley Tucci este la fel de îmbietoare, de simplă și de incredibil de delicioasă precum cea mai bună mâncare italiană. Ia-o cu tine înainte de culcare și vei adormi visând că ești în Italia. Sau ia-o cu tine în bucătărie și te vei trezi folosind-o la fel de des ca pe o tigaie sau ca pe un cuţit de curăţat legume. — Stephen Fry, actor

Relaţia noastră cu focul și cu mâncarea ne-a format ca fiinţe umane, ea ne leagă, într-un fel unic, de noi înșine, de cei pe care îi iubim și de această frumoasă planetă pe care trăim. Este o poveste încântătoare, spusă de un om minunat prin prisma amintirilor sale culinare. Este deopotrivă molipsitoare și delicioasă, comică și profundă. Și nu o mai lași din mână decât pentru a te duce la bucătărie și a încerca reţetele ei.Chef Heston Blumenthal

New York Times Bestseller
Cele mai bune cărți ale anului 2021, NPR
Cele mai bune cărți ale anului 2021, The Washington Post

Despre Autor

STANLEY TUCCI s-a născut în 1960 în New York și este scriitor, producător, actor și regizor.

A jucat în 12 piese pe Broadway și nu numai, în peste 70 de filme — printre care Diavolul se îmbracă de la Prada, Julie & Julia și Jocurile foamei — și a apărut în nenumărate emisiuni TV. A regizat 5 filme, a fost nominalizat la un premiu Oscar, la un premiu Tony și la un premiu Grammy pentru cel mai bun album vorbit. A câștigat două premii Golden Globe și patru premii Emmy, cel mai recent fiind cel din 2021 pentru seria de emisiuni culinare Stanley Tucci: Searching for Italy.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor