Aventurile unui tânăr naturalist

Expedițiile Zoo Quest
  • Titlul original: The Adventures of A Young Naturalist
  • Ediția I 2019, paperback
  • Traducător: Constantin Vlad
  • Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
  • 544 pagini
  • ISBN: 978-606-722-370-5

Disponibilitate: În stoc

Preț normal: 65,00 lei

Special Price 45,50 lei

Descriere

Detalii

America de Sud este căminul câtorva dintre cele mai stranii, mai adorabile și mai terifiante animale ale planetei.

Puține creaturi sunt mai improbabile decât leneșul care-și petrece viața într-o stare permanentă de mișcare cu încetinitorul, mută, atârnat cu capul în jos de crengile arborilor înalți; puține sunt mai bizare decât furnicarul-gigant al savanelor, cu anatomia lui absurd de disproporționată – o coadă stufoasă ca un stindard mițos și fălci alungite într-un tub curbat și fără dinți.

În 1954, lui David Attenborough, un tânăr prezentator de televiziune, i s-a oferit șansa vieții – să călătorească prin lume, să găsească pentru Grădina Zoologică din Londra animale rare și greu de prins și să filmeze expediția ca parte a unui nou serial documentar BBC, intitulat Zoo Quest.

Cartea de față este povestea acestor expediții. El și echipa sa au locuit cu triburile locale, au căutat furnicari-gigant în Guyana, dragoni de Komodo în Indonezia și tatu în Paraguay și s-au luptat cu pești-canibali, porci spinoși arboricoli agresivi și porci escapiști. La toate acestea s-au adăugat terenurile dificile și vremea imprevizibilă, totul pentru a înregistra frumusețea incredibilă și biodiversitatea regiunilor vizitate.

Scrisă cu farmecul și cu ironia caracteristice autorului, Aventurile unui tânăr naturalist nu este doar povestea unor expediţii remarcabile, ci și a omului care ne-a făcut să ne îndrăgostim de natură și care ne-a învățat cât de important este să o protejăm. Și care face asta și acum.

O carte fabuloasă, incredibil de captivantă. — Daily Telegraph

Despre Autor

Sir DAVID ATTENBOROUGH este naturalist și un realizator TV a cărui carieră în televiziune a intrat în cel de-al șaptelea deceniu. A studiat Științele Naturale la Cambridge și, după o scurtă aventură într-o editură, s-a angajat la BBC. De la lansarea faimosului său serial Zoo Quest, a explorat practic toate aspectele vieții terestre și le-a prezentat publicului telespectator. Cea mai recentă producție a sa, Planet Earth II, a fost cel mai vizionat documentar despre natură al tuturor timpurilor.

Recomandări

S-ar putea să fii interesat și de următoarele produse:

Opinia cititorilor